Amerikanen naar Suriname?

Op weg naar Bigi Pan, 13 maart 2018 (foto: René Hoeflaak)
Op weg naar Bigi Pan, 13 maart 2018 (foto: René Hoeflaak)

20 februari 2019: de meeste Amerikanen hebben nooit van Suriname gehoord. Laat staan aan te wijzen op de wereldkaart. Kortom: Suriname is als reis- en vakantiebestemming nog erg onbekend bij Amerikanen.

Tot die conclusie kwam Dinesh Ramlal van Touroperator Travel The Guianas, zo is te lezen op onder meer de site van  Starnieuws deze week. TTG was afgelopen weekend voor de vijfde keer aanwezig op de reisbeurs Los Angeles Travel & Adventure Show in de Verenigde Staten om Suriname en de Guyana’s te promoten als toeristische bestemming.

Door Rene Hoeflaak  

Een deel van de bezoekers kent Suriname alleen vanuit de schoolbanken en dat het ergens in Zuid-Amerika ligt. Guyana en Frans-Guyana bleken wel bekend’ President Bouterse was bij een enkele Amerikaan bekend  ‘from the newspapers’, aldus Ramlal tegen Starnieuws.

Credit Card

Verder vroegen de Amerikanen zich af  of ze in Suriname met credit card kunnen betalen, zo is verder te lezen.

Ondernemer Dinesh Ramlal is uiteindelijk wel tevreden want meer dan 500 bezoekers bezochten zijn stand van zijn Destination Management Company en enkele bezoekers boekten zelfs een reis.

Volgens de statistieken van het Algemeen Buro voor Statistiek in Suriname was het aantal Amerikaanse bezoekers in 2010 ruim zes duizend.  De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM vliegt iedere maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 09.00 van Paramaribo – met een tussenlanding in Aruba- naar Miami en in de middag weer terug.  Totale vliegtijd ruim zes uur.

Groenroodwit blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

 

Leave a Reply