Nieuwe bondscoach

Het Surinaamse voetbalelftal tijdens de officiële voetbalinterland tegen Guadeloupe op 29 maart 2016 in Paramaribo (foto: René Hoeflaak)
Het Surinaamse voetbalelftal tijdens de officiële voetbalinterland tegen Guadeloupe op 29 maart 2016 in Paramaribo (foto: René Hoeflaak)

4 juli 2018: onder meer Starnieuws en NOS melden vandaag de aanstelling van Dean Gorré als bondscoach van Suriname. De Nederlander heeft gisteren een tweejarig contract getekend bij de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) en was diezelfde dag aanwezig bij de goed bezochte training van het nationale team in het Frank Essed Stadion, aldus Starnieuws. De training van gisteren werd nog geleid door Eugene Verwey, tot gisteren nog – tijdelijk-  bondscoach.

Door René Hoeflaak

Vrijdag zal de nieuwe trainer officieel door de SVB worden gepresenteerd . Gorré wordt eindverantwoordelijk voor alle selecties vanaf de onder-18 zegt aldus John Krishnadath, voorzitter van de SVB.

Om de 47-jarige Gorré en zijn staf te kunnen betalen zullen activiteiten worden ondernomen, aldus de voorzitter. De afgelopen maanden was Gorré actief als scout voor het Engelse Reading FC. Hij speelde tussen 1987 en 2005 betaald voetbal in Nederland en Engeland bij onder meer Ajax en Feijenoord.

Concacaf Nations League

Volgens Starnieuws is de spelersgroep enthousiast over de komst van Gorré. De spelersgroep kan binnenkort aan de bak in vier wedstrijden van de Concacaf Nations League met onder meer een uitwedstrijd op 6 september in – opvallend- Guadeloupe tegen Dominica. De eerste thuiswedstrijd van Suriname is tegen de British Virgin Islands op 13 oktober 2018.

Op de FIFA wereldranglijst op dit moment de 153e plaats in. Tussen de Dominicaanse Republiek en New Caledonië.

Leave a Reply