Interview: Rila Schultz

Rila Schultz op het terrein van 'haar' resort Welgedacht (foto: René Hoeflaak)
Rila Schultz op het terrein van ‘haar’ resort Welgedacht (foto: René Hoeflaak)

8 maart 2017: Rila Schultz werkte ruim veertig jaar voor Surinam Airways. Twee jaar geleden ging ze met pensioen. Vervroegd. Om haar plan voor het starten van een resort op haar perceel op Welgedacht, een zijstraat van de Indira Ghandiweg uit te werken. Groenroodwit sprak met Rila op haar ‘toekomstige’ resort over haar plannen. “Dit is mijn passie” aldus Rila.   Door René Hoeflaak 

Het terrein van het toekomstige restort Welgedacht (foto: Rila Schultz)
Het terrein van het toekomstige resort Welgedacht (foto: Rila Schultz)

Rila: ‘Ik  ben geboren en getogen in Suriname. Ik werkte tussen 1974 en 2015 voor Suriname Airways afwisselend in Suriname en  Nederland. Ik miste Suriname en het klimaat en in 2012 keerde ik definitief terug naar Suriname. Ik besloot vervroegd met pensioen te gaan om mijn plan voor een resort uit te werken en te realiseren’

Met de bouwtekeningen en het ondernemersplan onder haar arm leidt Rila ons met aanstekelijk enthousiasme rond over haar terrein. Witte borden met woorden als ‘receptie’ , ‘wandelbos’ ‘jacuzzi’ en ‘cabana’ geven ons een indruk van de indeling. We zien onszelf al liggen in een hangmat voor een cabana.

Bestemming toerisme

Vooralsnog zijn de borden markeerpunten. Want de bouw is nog niet begonnen. Het verkrijgen van een bouwvergunning heeft veel tijd in beslag genomen. ’Dat zat hem vooral in het wijzigen van de bestemming van de grond in een landbouw naar toeristische bestemming. Ik was de wanhoop nabij maar na uiteindelijk 17 maanden kwam door tussenkomst van het Ministerie van Toerisme het verlossende woord. Ik kon wel huilen’ Door de vertraging loopt Rila nu achter op haar schema. ‘Ik heb een race met de tijd’.

Haar enthousiasme en optimisme heeft daar echter niet onder geleden. Gepassioneerd neemt Rila ons verder meer over het onbebouwde terrein en in haar droom. We krijgen er steeds meer een beeld bij.  Gedetailleerd vertelt Rila over het restaurant, de lounge, een zondaglunch, een BBQ aan zwembad en de kleding van het personeel. ‘Ik heb al gesprekken gevoerd met een chefkok’

Het terrein va het toekomstige resort  Welgedacht (foto: René Hoeflaak)
Het terrein van het toekomstige resort Welgedacht (foto: René Hoeflaak)

Junglesfeer

Het bouwplan voor het resort voorziet in 6 woningen (drie keer 2 onder 1 kap) en 6 lodges (vrijstaand). Door Rila zelf ontworpen. ‘Iedere cabana heeft een eigen tuin. Ik wil een junglesfeer creëren’’. Het resortterrein is  50 meter breed en 255 meter diep, gelegen langs een rustige zijstraat van de hoofdweg naar de luchthaven Zanderij,  13 kilometer ten zuiden van Paramaribo. ‘Je hebt hier privacy, de omgeving is veilig, je kan hier vandaan fietsen naar Lelydorp. Het is door haar ligging daarnaast een ideale plek  voor bijvoorbeeld vliegtuigpersoneel etc’


Resort Welgedacht

Hoe langer we over het terrein lopen hoe enthousiaster we worden. We willen bijna al boeken bij resort Welgedacht. ‘Want zo ga ik het resort waarschijnlijk noemen’ aldus Rila. Het doorzettingsvermogen van Rila en het geduld van onszelf en die van andere reizigers  wordt echter nog even op de proef gesteld. Want voor de financiering voor de bouw is ze nog in gesprek met enkele banken. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het realiseren van haar droom.

Aanwinst

Al met al hoop ik binnen drie a vier maanden te starten met de bouw en rond de jaarwisseling mijn eerste gasten te kunnen verwelkomen’. Rila is terecht optimistisch. Want ‘haar’ resort aan Welgedacht zal een aanwinst zijn voor het toerisme in Suriname. Groenroodwit houdt je op de hoogte. Meer weten of info; neem dan contact op met Rila Schultz e mail:  rila1955@hotmail.com

Bouwgrond resort Welgedacht (foto: Rila Schultz)
Bouwgrond resort Welgedacht (foto: Rila Schultz)

Leave a Reply