Guesthouse Little Paradise

13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)
13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)

1 maart 2017: onlangs bezocht Groenroodwit Guesthouse Little Paradise in Domburg en sprak met eigenaar Erik Kuiper. Little Paradise is een plek die haar naam eer aandoet. Enthousiast vertelt Erik over Little Paradise en zijn  plannen.

Door René Hoeflaak 

Erik (57) heeft een schat aan ervaring in de toeristensector. Hij werkte onder meer tien jaar voor  Touroperator Mets en volgde een opleiding bij de Caribbean Tourism Organisation (CTO). Nu wil hij zich – samen met zijn vrouw  Neeta-  vooral richten op Little Paradise dat onlangs is uitgebreid met vier kamers.

Ik woon al 21 jaar in Suriname. Daarvoor verbleef ik 6 jaar op de Caraïben. Dus ik was al ontdooid voor ik in Suriname ging wonen’ aldus Erik.

Domburg

13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)
13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)

Het plaatsje Domburg ligt aan de Suriname rivier in het district Wanica. Op drie kwartier rijden van Paramaribo. Domburg bestaat – kort gezegd-  uit een centraal plein aan de rivier, een haventje, een lange hoofdweg met een flink aantal lange zanderige zijwegen. Guesthouse Little Paradise ligt aan een het einde van een van die zijwegen.  De negende straat om precies te zijn. De zandweg naar de Guesthouse  heeft iets weg van de  Alblasserwaard  in Nederland. Maar dan op zijn Surinaams.

Country Cottage

Erik neemt ons eerst mee naar de Country Cottage, een bungalow aan het begin van de voortuin. Een  luxe huis met twee etages, hangmatten en een eigen keuken en badkamer en geschikt voor vier personen .   ‘Je hebt in deze cottage niet alleen je eigen privacy maar je bent ook deelgenoot van het dagelijkse Domburgse leven van de omwonenden’. De Cottage was tot voor kort de enige logeer- en verblijfplek voor gasten. Maar dat verandert.

Hangmatten, mijmeren en ontspannen

Want Erik vervolgt zijn rondleiding op de bovenetage van zijn woonhuis.  Een gastenetage met vier nette en ruime kamers met bedden met klamboes,  koelkasten, een gemeenschappelijke douche en badruimte met koud en warm water, een groot balkon met hangmatten en een fraai uitzicht op de groene een hectare grote tuin. Een prima plek om heerlijk te ontspannen, te mijmeren, te hangmatteren en langzaam te ontwaken.

Fijne hand met koken

13 februari 2017: Domburg, Suriname: Erik Kuiper (foto: René Hoeflaak)
13 februari 2017: Domburg, Suriname: Erik Kuiper (foto: René Hoeflaak)

Guesthouse Little Paradise beschikt zoals eerder aangegeven over een ruime boomrijke tuin van een hectare met beneden een buitenkeuken met bar, een gemeenschappelijke ruimte met hangmatten en een lange eettafel voor het drinken van een djogo of een sapje of het nuttigen van een lekkere maaltijd. ‘Mijn echtgenote Neeta heeft een fijne hand met koken en verzorgt de maaltijden voor onze gasten’.

Tours en Domburg

13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)
13 februari 2017: Domburg, Suriname: Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)

Met een lekker fruitsapje op tafel,  fluitende vogels op de achtergrond  en de aanlokkelijke blik van enkele hangmatten naast mij  vertelt Erik enthousiast over zijn plan voor het plaatsen van een zwembad in de tuin, de aantrekkelijkheid van de haven van Domburg  en de mogelijkheden voor het  maken van tours vanuit Little Paradise. De middag vliegt voorbij.

Tours

Erik: “Uiteraard kan je hier heerlijk ‘gewoon’ relaxen maar met plezier stel ik  ook tours samen  afhankelijk van de duur van het verblijf en de wensen van mijn gasten. We hebben immers een busje ter beschikking.  Denk hierbij aan een boottocht naar Plantage Laarwijk aan de overkant van de Suriname rivier, voor avontuurlijke gasten een Canapy Tour, een bezoek aan het petflesseneiland of de vlindertuin,  een tuinentoer, het huren van een kano, een culinaire kooktour  of een bezoek aan Overbridge etc. etc.’

Little Paradise

Met het voornemen om spoedig te zullen overnachten bij  Guesthouse Little Paradise rijd ik terug naar Paramaribo en begrijp ik waarom ik ben vergeten hoe Erik op de naam Little Paradise is gekomen. Little Paradise is een Little Paradise.

Info:

Voor meer info: zie www.guesthouslittleparadise.nl . Adres: 9th street 154,  Domburg, Suriname. Erik Kuiper  597 864-5818   guesthouselittleparadise@gmail.com

13 februari 2017: Domburg, Suriname: tuin Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)
13 februari 2017: Domburg, Suriname: tuin Guesthouse Little Paradise (foto: René Hoeflaak)

Leave a Reply