Loting Surinaams elftal

Paramaribo, Andre Kamperveenstadion, 29 maart 2016:  het Surinaamse voetbalelftal (in het wit) in  actie tegen Guadeloupe (foto: René Hoeflaak)
Paramaribo, Andre Kamperveenstadion, 29 maart 2016: het Surinaamse voetbalelftal (in het wit) in actie tegen Guadeloupe (foto: René Hoeflaak)

4 april 2016: door de  3-2 thuisoverwinning op Guadeloupe plaatste het Surinaamse voetbalelftal zich vorige week voor de tweede ronde van Caribbean Cup. De groepsindeling van die ronde is inmiddels bekend. 

Door René Hoeflaak

Suriname is door de Caribbean Football Union (CFU)  ingedeeld in Groep 5 met St. Vincent & the Grenadines  en St. Kitts & Nevis (121 op de wereldranglijst) .

Het team van St. Vincent, 141e op de FIFA wereldranglijst, strijdt ook nog voor kwalificatie van het WK in 2018 en heeft daarom de eerste ronde voor de Caribbean Cup overgeslagen. In die strijd voor een WK ticket verloor het overigens al veel wedstrijden. Onder meer van de Verenigde Staten en Aruba.

Suriname speelt op 1 juni eerst uit tegen St. Kitts. Drie dagen later volgt een thuiswedstrijd  in het Kamperveenstadion tegen St. Vincent. De groepswinnaar plaatst zich voor de volgende ronde. Ook de nummer twee in de poule maakt nog een kans want ook de vier beste nummers twee gaan door.

Leave a Reply