Suriname wil ‘met liefde en netheid’ impuls geven aan toerisme

De Surinaamse minister van Transport, Communicatie en Toerisme wil een goede basis leggen voor het toerisme in Suriname. Om bewustwording van de rol en impact van het toerisme te creëren, worden binnenkort in diverse districten activiteiten georganiseerd. ”We hebben heel veel te bieden” 

Binnenland Suriname
Binnenland Suriname (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Tijdens een bijeenkomst in hotel Torarica ter gelegenheid van Wereld Toerismedag riep minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zijn landgenoten op om ‘’liefde en netheid uit te stralen’’.

Toerisme verbetert gemeenschappen in Suriname  

De bijeenkomst onder de naam ‘Rethinking Tourism’ had als doel om bewustzijn te creëren over de rol en impact van toerisme in het verder ontwikkelen van de economie. Volgens de minister kan de toerismesector een positieve invloed hebben op de Surinaamse economie, werkgelegenheid creëren en bijdragen aan het beter maken van gemeenschappen

Mede daarom worden diverse activiteiten georganiseerd in Paramaribo, Commewijne, Brokopondo, Para, Marowijne en Nickerie, zo is onder meer te lezen in een artikel op Suriname Herald.

Op reis in Suriname (foto: René Hoeflaak)

Liefde voor Suriname

Bewustwording voor liefde voor het land en samenwerken aan de ontwikkeling van de toerismesector zijn heel belangrijk”, aldus minister Jubithana in het artikel.

De bijeenkomst werd onder meer bijgewoond door vertegenwoordigers van recreatieoorden van de districten Para, Brokopondo en Commewijne en enkele districtscommissarissen. Het ministerie wil met trainingen de bewustwording en toerismesector verder helpen te ontwikkelen en een impuls geven. ‘’We hebben heel veel te bieden’’  aldus de minister.