Bonanza River Resort

Groenroodwit is er voor iedereen die reist door en naar Suriname. En voor iedereen die Suriname een warm hart toedraagt,  dichterbij wil halen en verder wil brengen. Vanaf 2013 lees je hier dan ook artikelen, blogs en interviews over (reizen door en naar) Suriname. In de nieuwe serie gastblogs waarin ‘gasten’ hun  liefde voor Suriname delen met een project, een leuke ervaring, een initiatief of gewoonweg een aanbeveling of een leuk verhaal vandaag  Elsy Poeketi, eigenaar van Bonanza River Resort.

Bonanza River Resort (foto: Elsy Poeketi)
Bonanza Resort (foto: Elsy Poeketi)

Door René Hoeflaak

Het resort ligt aan Moedjekreek bij het dorpje Nieuw Lombé in het district Brokopondo, op een klein uurtje rijden van Paramaribo en werd in december 2015 opgericht door Elsy en haar broer Cornelis. Het overlijden van Cornelis in oktober 2018 en de coronacrisis heeft grote impact op Elsy en ´haar´ Bonanza Resort. De verdere afbouw van het resort moest zij zelf afmaken zonder sponsors.

14 gasten

Bonanza River Resort (foto: Elsy Poeketi)
Bonanza River Resort (foto: Elsy Poeketi)

Maar Elsy  is vol goede moed.  Elsy: ” we beschikken over een keuken, een flatwoning en zes huisjes met eigen douche en sanitair voor in totaal 14 gasten. De accommodatie verkeert in goede staat maar de bouw is nog niet af. Daarnaast zijn we bezig met het bouwen van een kantoor”


Bonanza River Resort is met de boot te bereiken vanaf Klaaskreek en ligt aan de Suriname Rivier. “Bonanza River Resort biedt onder meer rondvaarten, boswandelingen en een bezoek aan het dorpje Kapasikele” aldus Elsy die zelf geboren en getogen is in het nabij gelegen dorpje Nieuw Lombé.

Hulp

Elsy ”we zijn te boeken via Carlo Poeder in Paramaribo, telefoonnummer 8630053″“

Als de grenzen – na de corona crisis- weer open gaan voor toeristen kan Elsy wel hulp gebruiken voor bijvoorbeeld kook- en schoonwerkzaamheden.

Informatie/contact

Meer weten: neem dan contact op met Groenroodwit rene.hoeflaak@upcmail.nl of rechtsreeks met Carlo Poeder (+597 5 8630052)  email: c.poeder@gmail.com

Bonanza River Resort (foto: Elsy Poeketi)
Bonanza River Resort (foto: Elsy Poeketi)One Comment

Leave a Reply