Interview: Nathalia Meijer

November 2014: Nathalia Meijer bij Bed  and Breakfast Flores. (foto: René Hoeflaak)
November 2014: Nathalia Meijer bij Bed and Breakfast Flores. (foto: René Hoeflaak)

In 2011 vertrok Nathalia Meijer uit Rotterdam naar Suriname om een beautysalon te openen. Drie jaar later heeft ze niet alleen een beautysalon maar is ze ook eigenaar van een Bed and Breakfast en een broodjeszaak. Daarnaast introduceert Nathalia volgend jaar de ParamariboPas. Voor een gesprek met Groenroodwit.nl zoek ik Nathalia op in haar Bed and Breakfast Flores  aan de rustig gelegen Priscillastraat in de wijk Uitvlugt in Paramaribo. ‘Je gaat hier vanzelf ondernemen’ aldus Nathalia.

Door René Hoeflaak

Nathalia, drie jaar geleden verruilde je Rotterdam voor Paramaribo. Hoe is dat zo gekomen? Nathalia: ‘In Rotterdam had ik ook een eigen beautysalon in een filiaal van sportschool van Fem Only. Het filiaal ging sluiten en ik had dus tijdelijk geen werk en mijn handen vrij.  Mijn moeder, die in Suriname woont, was op dat moment op bezoek in Nederland en vertelde mij dat haar vorige woning aan de Priscillastraat leeg stond. Ik dacht toen direct en spontaan aan het openen van een beautysalon. Later is het idee ontstaan voor het openen van een Bed and Breakfast.’

Toch duurde het nog een jaar, tot augustus 2012, totdat Bed and Breakfast Flores uiteindelijk open ging. ‘Ik heb eerst een businessplan geschreven. Dat plan voorzag in een verbouwingsperiode van drie maanden. Maar de verbouwing duurde uiteindelijk een jaar. Niet alles verloopt hier volgens planning’ zegt een glimlachende Nathalia.

‘Flores heeft vier kamers waarvan twee grote kamers met eventuele ruimte voor extra bedden voor kinderen. En er is een beautysalon. Flores biedt plaats aan maximaal tien gasten’ zo vervolgt Nathalia.

Bed and Breakfast Flores aan de Priscillastraat 3 in Paramaribo (foto: www.bedandbreakfastflores.com)
Bed and Breakfast Flores aan de Priscillastraat 3 in Paramaribo (foto: bedandbreakfastflores.com)

Onze afspraak met Nathalia is aan het eind van de ochtend. Want de ochtenden van Nathalia zijn behoorlijk druk. ‘Ja, dat klopt. Ik ben daarnaast ook nog een broodjeszaak begonnen. Op het erf van mijn moeder aan de Fluitstraat. Nabij een school. Mijn openingstijden zijn aangepast aan de openingstijden van de school en ben daarom tot 13.00 uur open.

En dan ben je ook nog druk bezig met de introductie van de Paramaribopas in Paramaribo?!  Vertel daar eens meer over. Nathalia:De Paramaribopas werkt eigenlijk hetzelfde als de Rotterdampas. Het werkt drempelverlagend en daarom aantrekkelijk voor zowel klanten als ondernemers. Ik wil het uiterlijk volgend jaar in laten gaan. De website en de folder is af. Ik ben nu druk met het werven van deelnemende bedrijven.

parapas1-300x82

 

 

 

Je bent zelf aan het ondernemen en je ontmoet ondernemers. Hoe is het ondernemersklimaat in Paramaribo?Nathalia: ‘Je kan hier echt heel veel. Dingen waar je in Europa aan gewend bent mis je hier. Dus borrelen er  voortdurend ideeën op. Ik moet mijzelf echt remmen. Je gaat hier vanzelf wel ondernemen. Maar je moet wel doorzetten. En daarnaast vind ik het gewoon leuk, om met mensen om te gaan en mensen tevreden te stellen. Het is zo leuk om gasten te ontvangen in mijn Bed & Breakfast. Ik ontmoet alleen maar leuke mensen die op vakantie zijn.  Daar krijg ik energie van.

Het terras van Bed and Breakfast Flores (foto: René Hoeflaak)
Het terras van Bed and Breakfast Flores (foto: René Hoeflaak)

Nu we het er toch over hebben. Heb je nog meer plannen? ‘Nee, hier laat ik het voorlopig bij.  Soms merk ik dat ik al weer begin te haasten, zoals in Nederland. En dat is zonde. Ik wil hier echt genieten. Want Suriname is zo relaxed.’

Heeft u interesse in een overnachting bij Bed & Breakfast Flores of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Groenroodwit via rene@groenroodwit.nl Met genoegen neem ik dan contact met u op.  U kunt uiteraard ook rechtstreeks met de accommodatie contact opnemen. 

Voorzieningen Bed and Breakfast Flores:

– Gevarieerd ontbijt.
– Sfeervol en modern ingerichte kamers.
– Eigen badkamer en toilet.
– Kamers mer airco en u kunt tevens gebruik maken van gratis wifi.
– Alle kamers zijn beveiligd door een eigen alarmsysteem.

   

2 Comments

  • Limoen

    Als ik het verhaal van deze dame lees, krijg ik spontaan energie om ook te gaan ondernemen in Suriname.
    Het is zo’n mooi en letterlijk en figuurlijk warm land. Aardige mensen.
    Ze heeft me aan het denken gezet. Succes met de paramaribopas Nathalia.

Leave a Reply