Kerstboom in Paramaribo

Opbouw van de kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein (foto: FB pagina Roeli's Lighting & Decor)
Opbouw van de kerstboom op het Onafhankelijkheids-plein                    (foto: FB pagina Roeli’s Lighting & Decor)

7/12/14: Deze week begon op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo de opbouw van een ook dit jaar weer hoge en opvallende kerstboom. De opbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door de onderneming Roeli’s Lighting & Decor. De boom  (een constructie van staal) zal tot na de jaarwisseling blijven staan. De boom baarde vorig jaar veel opzien en werd betiteld als grootste boom van het Caraïbisch gebied.  Vorig jaar stelden diverse Surinamers onder wie enkele parlementariërs vraagtekens bij de hoge kosten van de boom; dertigduizend US dollar.

Door René Hoeflaak 

Of de boom net zo hoog is als vorig jaar, 24  meter, is niet bekend. Op de facebookpagina’s van Roeli’s Lighting & Decor staan indrukwekkende  foto’s van de bouwwerkzaamheden. Paramaribo heeft er – hoe dan ook- een tijdelijke trekpleister bij.One Comment

Leave a Reply