Recreatieoorden goedgekeurd

Overbridge, 14 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)
Overbridge, 14 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)

17 augustus 2019: districtscommissaris Armand Jurel van Para heeft woensdag jl. 27 recreatieoorden uit zijn district goedkeuring gegeven om hun deuren open te houden voor het publiek, aldus berichten in diverse Surinaamse media. De districtscommissaris acht voldoende bewezen dat deze oorden de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen.

Door René Hoeflaak

Eisen voor die goedkeuring zijn onder meer dat de oorden dienen te over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards,  bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van het zwemwater aangeven en hygïenisch verantwoorde voorzieningen.

De oorden die toestemming hebben gekregen zijn onder meer:  Colakreek, Baka Djari, Gran Swiet Djari, MTC-Resort, Palulu Camping, Drie Kokro, Marinalex, Bersaba, Caribo Beach Resort, Carolinakreek , Jungle Camp, Kankanku , Blaka Watra, Overbridge, Parabello, Kinderboerderij, Isri Kokro, Owos Resort, SeverinVolgens rapportages van veiligheidsdiensten heeft deze oordhouder zich aan de voorwaarden gehouden, welke gelden bij het exploiteren van een recreatieoord.

Of er en zo ja welk oorden zijn afgekeurd is niet bekend.


Leave a Reply