Fighting4Power bokst voor Para

Jacqueline Janssens en Petra Pluimers tijdens een eerder clinic op Curaçao (foto: Jaqqueline Janssens)
Jacqueline Janssens en Petra Pluimers tijdens een eerder clinic op Curaçao (foto: Jaqueline Janssens)

11 augustus 2019: de Utrechtse Stichting Fighting4Power zet zich in voor empowerment van meiden en vrouwen door middel van thaiboksen en conditie trainingen. De Stichting werd in 2014 opgericht door Jacqueline Janssens.  In maart jl. reisde ze samen met haar kinderen naar Suriname voor familiebezoek en het geven van workshops op de basisschool en MULO in Onverdacht in het district Para.

Met het project Dance & Fight with Love gaat en wil Jacqueline  samen met Petra Pluimers van PM-Dance voor hun doel € 10.000,00 ‘ophalen’ voor een kindertehuis in Paramaribo en het bouwen van een gymzaal bij O.S. Basisschool, Onverdacht/ District Para in samenwerking met schoolleider mevrouw P. Tay.

Door René Hoeflaak

Jacqueline: ‘De kinderen en docenten waren heel enthousiast tijdens en over onze workshops in Suriname. Met veel plezier en liefde heb ik enorm genoten samen met de prachtige kinderen en docenten. Er bleek sterke behoefte te zijn aan een Gymzaal voor sport-spelactiviteiten voor de jeugd en gezinnen in de omgeving’.

Jacqueline & Petra zijn twee maatschappelijk ondernemende vrouwen in de sportbranche en onder meer partners in het FDC Centre in Utrecht. ‘We do what we do with love & passion’ is dan ook hun motto.

Jacqueline Janssens tijdens de workshop in Suriname, maart 2019 (foto: Jacqueline Janssens)
Jacqueline Janssens tijdens de workshop in Suriname, maart 2019 (foto: Jacqueline Janssens)

Dance & Fight with Love

Al jaren brainstormen Petra en ik over hoe het zal zijn om elders in de wereld workshops te kunnen geven op de wijze waarop we dat ook al jaren doen in Utrecht.  Zo is ons project ‘ Dance & Fight with Love’ ontstaan waarin we met liefde workshops en clinics geven voor de gymzaal en het kindertehuis in Paramaribo.

Naast de vechtsport oefeningen geeft de Stichting Fighting4Power ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De Stichting Fighting4Power verzorgt uitsluitend lessen voor meiden en vrouwen. ‘Omdat dit de veiligheid en het onderlinge begrip voor elkaar tijdens de lessen vergroot. De thaiboksschool met een hart aldus Jacqueline.  ‘Als trainer en coach geef ik persoonlijke aandacht zowel voor houding en techniek als ook voor emoties bij de deelnemers. Daarnaast geef ik workshops op basisscholen, middelbare scholen en hulpverlenende zorgorganisaties voor meiden en jongens’

PM Dance

Petra Pluimers, eigenaresse van PM-Dance is een dansorganisatie die in alle wijken met 20 locaties in de omgeving van Utrecht met meerdere docenten veel verschillende vormen van dans aanbiedt. Met ruim 1000 dansende leden per maand is PM-Dance dan ook DE dans aanbieder binnen de gemeente Utrecht en omgeving met veel talenten. Jaarlijks organiseert de dansschool spectaculaire dansshows.

Doneren voor project Dance and Fight with Love in Suriname kan op:  bankrekeningnummer NL10 INGB 00079203 75.

Voor meer info kunt u mailen naar fighting4power@gmail.com

Website, www.fighting4power.com www.pm-dance.nldance-and-fight

Kinderen rusten uit na een boksclinic van Jacqueline en Petra (foto: Jacqueline Janssens)
Kinderen rusten uit na een boksclinic van Jacqueline en Petra (foto: Jacqueline Janssens)


 

Leave a Reply