Vuur, vlam, zorg en hoop.

Twee opvallende berichten dit weekend in Surinaamse media met een hoog vuur en vlam gehalte. Allereerst was er gisteren het bericht over een uitslaande brand in hotel Palace in Totness, in het district Coronie. Volgens omstanders was er een tekort aan water om de brand daadkrachtig te blussen. Met assistentie van de brandweer in Wageningen werd na een uur het sein ‘brand meester’ gegeven.

Maart 2006, vliegveld Zorg en Hoop (foto: René Hoeflaak
Maart 2006, vliegveld Zorg en Hoop (foto: René Hoeflaak

In verband met geparkeerde – in de weg staande- auto’s van feestbezoekers hadden brandweerlieden de grootste moeite het hotel te bereiken. De gehele bovenverdieping is uiteindelijk door de brand verwoest. De benedenverdieping blus- en waterschade.

Door René Hoeflaak

In hetzelfde weekend berichtten bijna alle media over de staking van enkele uren door het brandweerpersoneel op het vliegveld van Zorg en Hoop. ‘De vakbond had geen andere keus had, dan de actie te ondersteunen.’ aldus vakbondsleider John Seedorf in PARBO Nieuws. De brandweermannen op het vliegveld zijn gedemotiveerd en ontevreden. Volgens Seedorf is dit onder meer het gevolg van een gebrek aan essentieel materiaal zoals helmen, schoenen en bluspakken. ‘Met als risico dat er slachtoffers gaan vallen’ aldus Seedorf in PARBO Nieuws. No Spang voegt daar ook nog een kapotte brandweerwagen aan toe. Met deze tweede staking in enkele jaren hoopt Seedorf de onveilige situatie wederom onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke minister Edward Belfort. Belfort zelf is afwezig. Inmiddels is bekend dat voor woensdag aanstaande een gesprek gepland staat tussen de vakbond en de minister van Transport Falisie Pinas.  Wordt vervolgd.

Leave a Reply