Seedorf in Suriname

Clarence Seedorf stadion in het district Para (foto: René Hoeflaak)
Clarence Seedorf stadion in het district Para (foto: René Hoeflaak)

Clarence Seedorf is in Suriname. Voor drie dagen. Afgelopen zaterdag werd de oud voetballer van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan ontvangen door commissaris Jerry Miranda van het district Para. De 38-jarige Seedorf werd als een held ontvangen met optredens van diverse culturele groepen uit het district. Diezelfde dag werd Seedorf in zijn eigen Seedorf Stadion onderscheiden met het zilvere symbool van Para. Dit voor zijn inzet voor sportprojecten in het district.

Door René Hoeflaak

Vandaag gaat Seedorf op bezoek bij president Desi Bouterse die hem ook zal onderscheiden. De oud-voetballer is vooral ook in Suriname om Braziliaanse en Italiaanse investeerders te interesseren in Suriname en andersom. Op een persconferentie in het stadion liet Seedorf in het midden in welke branches zijn gezelschap is geïnteresseerd. ‘ Suriname is altijd in mijn hart en mijn gedachten. Daarom blijf ik altijd op zoek naar hoe het nog mooier en beter kan worden in Suriname. En dan heb ik het over sport en zaken’ aldus de 87-voudig oud international van het Nederlands elftal die er aan toevoegde dat ‘dan wel alle neuzen dezelfde kant op moeten staan en een mentaliteitsverandering noodzakelijk is’.

Leave a Reply