Interview: Natascha Verbij

Plantage Visserszorg (foto: www.surinamevakantiehuisje.nl)
Plantage Visserszorg (foto: surinamevakantiehuisje.nl)

10/3/2014: Drie jaar geleden kochten Natascha Verbij en René van der Beek een vakantiehuis op plantage Visserszorg in Commewijne, Suriname.  Ze bouwden er vervolgens huisjes bij die ze onder meer via surinamevakantiehuisje.nl verhuren aan toeristen. Plantage Visserszorg biedt de rust van het binnenland en het gemak van de nabijheid van de stad. ‘Dit is op ons pad gekomen’ zegt Natascha. Vorige week sprak ik Natascha. 

Door René Hoeflaak

Natascha:  ‘We houden van reizen in de tropen en de natuur. Drie jaar geleden reisden we door Suriname. Het bijkomend voordeel van de Nederlandse taal sprak ons daarbij meteen aan. Omdat we voor ons werk niet locatie gebonden zijn, begonnen we na te denken over het kopen van een vakantiehuis. Het kopen van een huis in de Nederlandse taal maakte het voor ons toch makkelijker’.


Natascha en René begonnen op internet te zoeken naar een geschikte locatie en kochten uiteindelijk een huis op Plantage Visserszorg, in Commewijne. Een rustige plek aan de Commewijne rivier, niet ver van de stad. ‘Regelmatig logeerden familie en vrienden bij ons in het huis. Al vrij  snel ontstond het idee om er een huisje bij te bouwen en te verhuren aan toeristen. We begonnen twee jaar geleden met één huisje. Dat zijn er nu vier en met een restaurant en bar.’

‘We begonnen eigenlijk zonder echt concreet plan. We hebben allebei geen restaurant- of horecaervaring. Het is allemaal uit het niets ontstaan’, aldus Natascha.

Plantage Visserszorg (foto: www.surinamevakantiehuisje.nl)
Plantage Visserszorg (foto: surinamevakantiehuisje.nl)

Wat heeft Visserszorg te bieden? Wat maakt de locatie zo speciaal? Natascha: ‘Het is hier zo relaxed. De natuur is hier schitterend en de mensen gemoedelijk. Ons complex ligt tussen Katwijk en Leliëndaal, aan de Commewijne rivier. Er is hier geen druk verkeer. Op slechts een half uurtje autorijden van het  drukke Paramaribo en zeven kilometer fietsen van de aanlegsteiger bij Nieuw Amsterdam, vind je bij ons de rust van het binnenland. Je kan vanuit hier vele uitstapjes maken zoals naar omliggende plantages als Katwijk, een dolfijnentour of zeeschildpadden bekijken’.

Steeds meer reizigers en vakantiegangers weten Visserszorg te vinden. ‘We werken samen met een reisburo in Nederland. Daarnaast moeten we het uiteraard hebben van mond naar mond reclame. Onze gasten zijn doorgaans iets ouder en komen hier echt voor rust, natuur en cultuur. Voor een avondje stappen en uitgaan moet je hier niet zijn

hahaha. Daarvoor moet je naar de stad. Sommige gasten blijven enkele nachten tijdens bijvoorbeeld een fietstour maar er zijn ook gasten die hier wel enkele weken verblijven en vanuit hier Suriname verkennen.’

Zoals Natascha en René ook zijn begonnen, zo kijken ze ook naar de toekomst. ‘Voorlopig blijven we hier. We willen ook nog wel uitbreiden. Als er geen gasten zijn, bouwen en klussen we verder. We bepalen ons eigen tempo. Verder zien we wel hoe het loopt. Dit is op ons pad gekomen. Ik geloof daar in’.

Wat maak Suriname zo speciaal? ‘Zoals gezegd, de natuur, het klimaat, de vogels  en de Nederlandse moedertaal. Daarnaast is iedereen hier zo aardig. We zijn direct goed opgenomen. Ook het koopproces ging redelijk makkelijk alhoewel het toch nog wel even duurde voordat alles rond was’

Groenroodwit blijft Natascha en René volgen.

Plantage Visserszorg (foto: www.surinamevakantiehuisje.nl)
Plantage Visserszorg (foto: surinamevakantiehuisje.nl)

Faciliteiten Visserszorg: 

– Rust en natuur

– Gratis en goed werkend WIFI

– Bar en restaurant (meld wel vooraf dat je wil blijven (mee)eten

– Zwembad

– Hangmatten bij zwembad en voor huisjes

– Huisjes met zowel eigen douche/toilet als gemeenschappelijke douche/toilet

Plantage Visserszorg
Plantage Visserszorg (foto: René Hoeflaak)

 

 

 

 

Leave a Reply