Turkse belangstelling voor Suriname

Monding Commewijne en Suriname Rivier aan de kust (foto: René Hoeflaak)
Monding Commewijne en Suriname Rivier aan de kust (foto: René Hoeflaak)

17/2/2013: Eerder berichtte ik over de groeiende belangstelling van China voor Suriname en de uitwerking daarvan op het Surinaamse straatbeeld. Ook Turkije heeft Suriname “ontdekt”.

Door René Hoeflaak

In de Surinaamse krant De Ware Tijd stond in 2011 een artikel waarin de komst van een Turks-Nederlandse handelsdelegatie naar Suriname, in oktober, wordt aangekondigd. Eén van de mogelijke plannen van de delegatie in 2011 was het oprichten van een luchtvaartmaatschappij voor vluchten tussen Istanbul en Paramaribo. “De reis is vooral een oriëntatiereis”, aldus Guven Alkilic, de leider van de handelsdelegatie. Een Turkse toerisme-expert zal tevens de de strandmogelijkheden van Suriname gaan verkennen. ”Een strand naar westers model”, zo staat in het artikel. Interessant om deze ontwikkelingen te volgen.

Leave a Reply