Komende zomer tien vluchten per week van Amsterdam naar Paramaribo en terug

De vraag naar vluchten van en naar Suriname neemt toe. En dus vliegt KLM vanaf 1 juli zes keer per week van Amsterdam naar Paramaribo en terug. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM verhoogt het aantal volgende maand van drie naar vier.

KLM vliegtuig op luchthaven Paramaribo (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Op 1 maart 2022 verhoogde KLM het aantal retourvluchten tussen Nederland en Suriname al van vier naar vijf. En per 1 juli 2022 dus van vijf naar zes, zo is te lezen op onder meer Luchtvaartnieuws.nl 

KLM met Boeing 777 en SLM met Boeing 73 naar Paramaribo.

KLM voert de vluchten uit met een Boeing 777-300, een toestel met 408 stoelen. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM zet een Boeing 737-800 in, dat voor een bedrag van 168 duizend US Dollar per maand wordt geleased van een Amerikaanse luchtvaartbedrijf, aldus berichten in de Surinaamse media. Op basis van een dry-lease constructie. Dat heeft voor SLM het voordeel dat ze haar eigen bemanningsleden kan inzetten.

Uitzicht vanaf een van de huisjes op Isadou, 11 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)

Wet-lease

SLM beschikte tot vorig jaar over 2 Boeings maar die werden wegens wanbetaling aan de ketting gelegd door de leasemaatschappij. Dat betekende onder meer dat SLM vliegtuigen moest huren van onder meer Air Belgium en Sky Atlantic in een zogenaamde wet-lease constructie waarbij de verhurende maatschappij naast het vliegtuig ook de bemanning levert.

NB: interesse in een reis naar Suriname? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.