Voorzitter parlement Suriname wil aandacht voor toerisme: ”we moeten afstappen van praten”

Toerisme is een sector waar wij veel geld mee kunnen verdienen. We moeten afstappen van praten´´ aldus Marinus Bee, de voorzitter van de Nationale Assemblee, het Surinaamse parlement, aan het begin van een workshop over de ontwerpwetten Toerisme Raamwet en Wet Suriname Toerisme Autoriteit.

Binnenland Suriname
Binnenland Suriname (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Volgens de parlementsvoorzitter is naast de landbouw ook het toerisme een sector de aandacht behoeft. “We moeten afstappen van veel praten. Ik ben blij met deze workshop’’. Deelnemers van de workshop waren de leden van de commissie van rapporteurs voor de ontwerpwetten Toerisme Raamwet en Wet Suriname Toerisme Autoriteit Miquella Soemar-Huur (voorzitter), ir. Stephen Tsang, Reshma Mangre MSc., mr. Patrick Kensenhuis, Henk Aviankoi, Melvin Bouva MPA LL.B en Edgar Sampie en vertegenwoordigers uit de toerismesector.

Ongerepte natuur en tropisch regenbos in Suriname

Volgens de commissievoorzitter, Miquella Soemar-Huur is toerisme voor Suriname van eminent belang en een goede aandrijver van de economie. ‘’Wij behoren nog steeds tot één van de weinige landen met nog veel primair en ongerepte natuur en tropisch regenbos”, aldus Soemar-Huur.

Vliegveld Kajana
Vliegveld Kajana, binnenland Suriname (foto: René Hoeflaak)

Lokale producten, toerisme masterplan

Volgens de website van de Nationale Assemblee vroegen de vertegenwoordigers uit de toerismebranche aandacht voor toerisme in de beschermde gebieden, de natuurbeschermingswet, lokale productie binnen toerisme, de noodzaak van een kunstmuseum, de input van Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het toerisme masterplan, aandacht voor toerisme-ontmoedigende factoren, begeleiding en mogelijkheden om kwalitatief goede producten te vervaardigen en te verkopen aan toeristen en toerismevriendelijk vliegveld.

Volgende week komt de commissie van rapporteurs opnieuw bijéén,om de feedback van de stakeholders te bespreken, aldus het bericht op de website van de Nationale Assemblee.

Toerisme in Suriname (foto: René Hoeflaak)