Attractie Pelican Peak op Sint-Maarten weer open

De opening van Pelican Peak  de nieuwste avontuurlijke toeristische attractie op Sint-Maarten, stond gepland voor eind 2017 maar werd door de orkaan Irma uitgesteld naar 2019. Niet veel later sloot het haar deuren door de corona pandemie. Maar op 22 februari 2022 (22-2-’22’) was het dan toch zover: de heropening van de Pelican Peak.

Sint-Maarten
Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )

Door René Hoeflaak

De Pelican Peak is vooral een ‘zipline’ attractie. Ziplinen staat ook bekend als ‘tokkelen’, ofwel het met een katrol en met snelheid afdalen aan een touw die is opgespannen tussen een hoger en lager punt. Bijvoorbeeld van de top van een berg naar het dal.

Het dalpunt en tevens vertrek- en eindpunt van de Pelikan Peak is te vinden in de haven van Sint-Philipsburg. Daar waar de cruiseboten liggen. Je kan het bijna niet missen. Niet in de laatste plaats door de felblauwe kleuren.

Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )
Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )
Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )
Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )

80 kilometer per uur: geschiedenis Sint-Maarten 

Zelf heb ik het avontuur aan mij voorbij laten gaan, maar wie geen last heeft van hoogtevrees en in is voor een avontuurtje kan zich in een open wagen bergop laten rijden en vervolgens in een veiligheidsvest per katrol en met een snelheid van circa 80 kilometer per uur van de berghelling op Point Blanche naar beneden ‘ziplinen’. Onderweg naar boven vertelt een gids je over de geschiedenis van Sint-Maarten.

Het is ook mogelijk om uitsluitend boven te genieten van het uitzicht over de baai of een wandeling te maken en zonder te terug te ‘ziplinen’ weer met naar beneden te gaan. Heen en terug duurt de tour een uur. Een ticket kost $ 78,30.

Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )
Maart 2022: Sint-Maarten, Philipsburg, Pelican Peak, Sint-Maarten (foto: René Hoeflaak )