Vanaf 1 mei 2022 (mogelijk) geen toeristenkaart of visum meer nodig voor reizen naar Suriname

Het wordt makkelijker om naar Suriname te reizen. De ´verplichte´ toeristenkaart komt te vervallen. Net als het aanvragen van een visum. Hiervoor in plaats komt een ‘entree fee’, te betalen bij aankomst in Suriname. De entree fee gaat mogelijk in op 1 mei aanstaande. 

 

Visum Suriname

Door René Hoeflaak

De hoogte van de  ‘fee´ is overigens nog niet bekend, zo is te lezen in diverse Surinaamse media. Tijdens een persconferentie eerder deze week, gaf de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Ramdin aan dat het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als de huidige kosten voor een visumaanvraag. Klik hier voor de huidige tarieven.

Iedere reiziger uit Nederland, België, Amerika, Frankrijk en Canada

De minister gaf tevens aan dat de regeling niet alleen zal gelden voor personen van Surinaamse afkomst maar voor  iedere reiziger uit Nederland, de Verenigde Staten, België, Frankrijk en Canada die Suriname bezoekt. Hiermee wordt de regeling voor visumvrij reizen naar Suriname versoepeld. Nu geldt dat immers uitsluitend voor buiten Suriname woonachtige reizigers die in Suriname geboren zijn.

Aankomende reizigers kunnen de fee betalen op de Surinaamse Internationale Luchthaven Zanderij betalen.

Suriname
Vanaf 1 mei 2022 eenvoudiger naar Suriname (foto: René Hoeflaak)

NB:interesse in een reis naar Suriname? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.

LET OP, BELANGRIJKE MEDEDELING: overeenkomstig op bovenstaand bericht, communiceerde het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken op 12 april 2022 de mededeling dat de visumplicht per 1 mei 2022 zou komen te vervallen. Later die dag werd dit bericht ingetrokken. Lees hier  het laatste nieuws over dit onderwerp. (RH)

 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/suriname