Bonaire werkt aan herstel en onderhoud van wegen

Bonaire werkt aan onderhoud en herstel van haar wegennet. In maart hoopt het eiland een aantal projecten af te ronden.

Door Rene Hoeflaak

Met de plaatsing van vangrails en de storting van diabaas- vulkanische gesteente- worden onder meer de werkzaamheden in Seru Largu afgerond. En in maart wordt de 3e fase van het herstel van de Kaya Cornelis D. Crestian afgerond, zo is te lezen op Bonaire.nu.

Bonaire
Bonaire, werkzaamheden Kaya Cornelis D. Crestian in Rincon (foto: René Hoeflaak)

En de herstelwerkzaamheden aan de Kaya Platina in North Salina zijn voortgezet, bijvoorbeeld met de sanering van waterleidingbuizen. De afronding van dit project staat voor mei gepland.

Rotonde Kaya Amsterdam

Voor veel inwoners zijn bovenstaande herstelwerkzaamheden niet voldoende. De roep om gloednieuwe wegen is groot, zo was in januari nog te lezen op de website Caribisch Netwerk.ntr.nl

De toestand van het wegennet op Bonaire is een terugkerend onderwerp. Zoals de (on)veiligheid van de rotondes. Zo bleek de reconstructie van de rotonde op de Kaya Amsterdam niet in orde en moet die zelfs opnieuw worden uitgevoerd. Rijstroken bleken te smal.

Bonaire
Bonaire, november (foto: René Hoeflaak)

Interesse in een reis naar Bonaire of andere Nederlandse eilanden op de Antillen.  En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.