Vijf ‘diaspora’ spelers versterken nationaal vrouwenteam van Suriname

Volgende week vertrekt het nationale vrouwenvoetbalteam van Suriname naar Mexico. Vijf ‘diaspora’ spelers uit Nederlandse vrouwenvoetbalcompetities sluiten voor het eerst aan om de Surinaamse selectie te versterken.  

Door Rene Hoeflaak

Na de wedstrijd in Mexico speelt het nationale vrouwenteam op 22 februari thuis tegen Anguilla. In  Surinaamse media is te lezen dat de 5 ‘diaspora’ spelers komend weekend aankomen in Suriname om zich te voegen bij de selectie. Het gaat om de volgende spelers: Amy Banarsie (middenvelder, PEC Zwolle, Eredivisie), Ravalcheny van Ommeren (aanvaller, Excelsior Rotterdam, Eredivisie), Mayra Tjin-A-Koeng (keeper, Be Quick 28, Topklasse), Griffith Vaissaire (middenvelder, SSS Klaaswaal, Topklasse) en Rowena Ondaan (verdediger, SSS Klaaswaal, Topklasse) zo heeft  teammanager Haroen Thakoerdien bekend gemaakt.

Brian Tevreden

De selectie van de diaspora vrouwen kwam in een stroomversnelling nadat het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) ex-voetballer Brian Tevreden, oprichter en eigenaar van de Tevreden Groep, had aangesteld als adviseur voor technische aangelegenheden. Tevreden Groep medewerker Ixora Balootje heeft een belangrijke rol in de werving en selectie van de ‘diaspora’ gespeeld, zo is verder te lezen. Samen met scout Massimo Gennari.

Groningen, Saramacca, februari 2014: voetbalveld van het Eliazerstadion. (foto: René Hoeflaak).

Volgens de berichten sluiten in april mogelijk meer dames aan. Bondscoach Ray Fränkel is tevreden, zo is te lezen. Groenroodwit blijft het volgen. Lees hier mijn eerdere interview met ex-international van het Nederlands vrouwenteam Mildred Baal.