Verhoging hoteltarief

Maart 2016: Royal Torarica Hotel (foto:René Hoeflaak)
Maart 2016: Royal Torarica Hotel (foto:René Hoeflaak)

9 mei 2016: De Ware Tijd meldde dit weekend dat de Surinaamse hotelbranche een speciale energietoeslag van 2 tot 4 US Dollar per kamer  invoert om de verhoging van de stroomtarieven op te vangen. De verhoging is bekend gemaakt door Ernie de Vries, voorzitter van de Tourism Union of the Republic of Suriname (TOURS), zo is te lezen in De Ware Tijd.

Door René Hoeflaak

Volgens de voorzitter van TOURS was de laatste stroomverhoging niet voorzien. Daarom is besloten die met een zogenaamde ‘service charge’ op te vangen. Tachtig  procent van de hotels zou deze extra kosten al hebben ingevoerd, aldus DWT. Met de opbrengst wordt het verhoogde stroomtarief gecompenseerd. Energie is een belangrijk kostencomponent binnen de hotel-, restaurant- en casinobranche, aldus De Vries.

TOURS zit ook in de bundeling van organisaties en het bedrijfsleven die tegen de verhoogde stroomtarieven gaan protesteren. In De Ware Tijd  is De Vries niet te spreken over het feit dat de overheid vooraf geen overleg heeft gevoerd met de branche. Toch gelooft hij dat de Surinaamse overheid mogelijk op haar besluit zal terugkomen en zal ingaan op het dringende verzoek van ondernemers en de vakbeweging om de tarieven terug te draaien. Dat geloof is gebaseerd op het gedeeltelijk terugdraaien van de verhoging van de toeristenkaart eerder dit jaar. We blijven het volgen.Leave a Reply