Blues and Blues Ltd. start mogelijk in november met veerdienst tussen Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius

De ferrymaatschappij Blues and Blues Ltd. uit Anguilla is in de eerste aanbestedingsronde unaniem geselecteerd als aanbieder van veerdiensten tussen Sint-Maarten, Saba, Sint-Eustatius en Saint-Kitts. Mogelijk gaan de veerdiensten al op 1 november al van start.

Door René Hoeflaak

De veerdienst wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een bedrag van 2 miljoen euro voor de eerste twee jaar. De veerdienst was aanbesteed door de eilanden Saba en Sint-Eustatius. Zeven maatschappijen brachten een voorstel uit maar uiteindelijk is unaniem gekozen voor Blues and Blues Ltd. uit Anguilla, dat al vrachtdiensten naar Saba en Sint-Eustatius verzorgt, zo meldt onder meer het Antilliaans Dagblad en de website van de overheid van Sint-Eustatius.

 

Bovenwindse eilanden
Kaartje bovenwindse eilanden (bron: https://isgeschiedenis.nl/ )

In een binnenkort vast te leggen en te ondertekenen Publiek Dienst Overeenkomst (PSO) zullen de nadere details van het contract worden vastgelegd. Het is de bedoeling dat de veerdienst dagelijks tussen de eilanden gaat varen.

Alternatief voor vliegen tussen de drie bovenwindse eilanden

De veerdienst is een alternatief voor de vluchtverbindingen tussen de eilanden. Die wordt nu onderhouden door WinnAir. De aanbesteding voor de veerdienst komt op een moment dat de Nederlandse regering een nieuwe financiële ondersteuning aan de luchtvaartmaatschappij vooralsnog niet heeft toegekend. Zie het eerdere bericht  op Groenroodwit.nl

Passagiersterminal nSint-Maarten
Passagiersterminal veerdienst van Sint-Martin naar Sint-Barth en Anguilla (foto: René Hoeflaak)


NB:  interesse in een reis naar deze eilanden? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over.