Politie treedt op tegen burgerauto’s met sirenes

Steeds meer burgers in Suriname installeren sirenes of meertonige hoorns aan hun auto’s om voorrang af te dwingen bij andere weggebruikers op de openbare weg. De politie gaat optreden. 

Door René Hoeflaak

In een artikel op Culturu.com wijst de politie erop dat het gebruik van sirenes op de openbare weg alleen aan voertuigen van de politie, de brandweer en ambulances is toegestaan. ‘Burgers met voertuigen die met sirenes of meertonige hoorns op de openbare weg rijden, maken zich schuldig aan onmaatschappelijk gedrag, belemmeren de vrijheid van het verkeer zonder noodzaak en brengen ook de veiligheid van het verkeer in gevaar” aldus de politie in het artikel.

 

Verkeer in Paramaribo
Rotonde bij Poelepantje, Paramaribo, maart 2016 (foto: René Hoeflaak’

Politie gaat optreden 

De politie gaat echter optreden. Want bij constatering van het onwettelijk en onbevoegd gebruik van de sirenes zal de politie de auto voor herkeuring in beslag nemen, zo kondigde de politie aan in het artikel. De (sleep)kosten voor transport naar herkeuringslocatie komen daarbij voor rekening van de eigenaar, aldus de politie.

Daarnaast doet de politie een oproep aan ondernemers en handelaren een beroep om de verkoop van meertonige hoorns aan ‘gewone’ burgers te staken.

 

Politie Suriname
Politiepost Paramaribo, februari 2014 (foto; René Hoeflaak’One Comment

Leave a Reply