Nationaal voetbalteam Suriname klaar voor superjaar 2021

Uitgerekend in het jaar dat de Surinaamse voetbalbond honderd jaar bestond kwam de nationale voetbalploeg niet voor de volle honderd procent in actie. Zo werden de officiële kwalificatiewedstrijden van het laatste kwartaal afgelast door de corona crisis. Net als de vriendschappelijke interland tegen Guyana.

 

Voetbalteam Suriname

Door René Hoeflaak

De bond hoopt dan ook dat de geplande wedstrijden voor 2021 door zullen gaan. Een superjaar met onder meer de WK kwalificatiewedstrijden in de Amerikaans-Caraïbische poule (B) waarin het is ingedeeld met Aruba ( 200e gerangschikt op de FIFA wereldranglijst), Canada (72), Bermuda (169) en de Cayman Islands (193).

Cayman Islands, Bermuda, Aruba en Canada. Het laatste land is tevens ook de sterkste van onze tegenstanders. Bermuda moeten we ons niet in vergissen. Zij hebben een aantal goede profspelers in de Engelse competitie(s). Al met al een interessante poule. Maar ik heb het eerder gezegd: als je niet van Bermuda en Canada kunt winnen, dan heb je niets te zoeken op het WK” aldus Gorre in een gesprek met Natio Suriname een maand geleden.

CONCACAF GOLD CUP

Verder kijkt heel voetbalminnend Suriname natuurlijk uit naar haar (eerste) deelname aan het eindtoernooi van  CONCACAF Gold Cup dat op 10 juli 2021 van start gaat in de Verenigde Staten. Voor Suriname een primeur en daarmee nu al een sportief hoogtepunt. Suriname is voor dat toernooi ingedeeld in een poule met onder meer Jamaica en Costa Rica.

 

Gold Cup Suriname

 

Het als 141e op de FIFA wereldranglijst van 10 december 2020 gerangschikte team van bondscoach Dean Gorre beschikt in 2021 over een nieuw uit- en thuistenue, dat half januari zal worden gepresenteerd. Verder zal het team versterking krijgen van een mascotte. Voor het maken van het ontwerp deed de voetbalbond in november een publieke oproep.

Voetbalteam Suriname

Programma voetbalelftal Suriname 2021

IJs, weder en corona dienende is het programma van het nationale voetbalteam van Suriname tot en met augustus in 2021 als volgt:

ABCS toernooi op Curaçao

12-14 februari

WK Kwalificatie wedstrijden:

24 maart:  Suriname – Cayman Islands

27 maart:  Aruba – Suriname

4 juni: Suriname – Bermuda

8 juni: Canada –  Suriname

12 juni: Nicaragua of Haiti-Suriname

16 juni: Suriname- Nicaragua of HaïtiSuriname is in de WK kwalificatiereeks ingedeeld in groep B van de Amerika-Caribbean groep

Gold Cup in Amerika

juli/augustus

Voetbalelftal Suriname
Rotterdam, 8 augustus 2019: het voetbalelftal van Suriname voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKSV Leonidas (foto: René Hoeflaak)

Diaspora spelers Suriname

Vanaf november 2019 is het toegestaan om profspelers met Surinaamse achtergrond, de zogenaamde disapora spelers, in het nationale elftal van  Suriname op te stellen.

Selectie voetbalelftal Suriname 2021

Hieronder de voorlopige selectie van Suriname met zowel spelers woonachtig in Suriname als daarbuiten.

  1. Koolwijk Ryan, Almere City (Nederland), 2. Korte Ishan, Almere City (Nederland) 3. Dankerlui Damil, FC Groningen (Nederland), 4. Abena Myenty, Slovan Bratislava (Slowakije) 5. Malone Dion, NAC (Nederland) 6. Chery Tjaronn, Maccabi Haifa (Israël ) 7. Hasselbaink Nigel, Hapoel Bnei Sachnin (Israël) 8. Alberg Roland, Roda JC (Nederland) 9. Becker Sheraldo, Union Berlin (Duitsland) 10. Apai Dimitri, W Connection (Trinidad en Tobago) 11. Comvalius Invenzo, Trencin (Slowakije) 12. Gleofilo Vlijter, FC Beitar (Israël) 13. Roscello Vlijter,Telstar (Nederland) 14. Misidjan Ivanildo, S.V. Broki (Suriname) 15. Nibte Albert, S.V. Leo Victor (Suriname) 16. Cronie Gilberto, S.V. Leo Victor (Suriname) 17. Verweij Alvaro, S.V. Transvaal (Suriname) 18. Haabo Cerezo, S.V. Broki (Suriname) 19. Kemble Ronaldo, S.V. Transvaal (Suriname) 20. Naana Jaime, S.V. Leo Victor (Suriname) 21. Rigters Jamilhio, S.V. Robinhood (Suriname) 21. Akrosie Renzo, P.V.V. (Suriname) 22. Deira Zerguinho, S.V. Transvaal (Suriname) 23. Wens Okino, S.V. Broki (Suriname) 24. Kohinor Claidel, S.V. Robinhood (Suriname) 25. Pandooi Kevin, S.V. Leo Victor (Suriname) 26. Elshot Brian, P.V.V. (Suriname) 27. Eduard Sergino, Inter Moengotapoe (Suriname) 28. Amoeferie Anduelo, Inter Moengotapoe (Suriname) 29.Darson Miguel, Inter Moengotapoe (Suriname) 30. Huiswoud Obrendo, Inter Moengotapoe (Suriname) 31. Tjon A Loi Ervin, West Ubited (Suriname) 32. Fer Donnegy, Inter Moengotapoe (Suriname) 33. Morris Urano, Bintang Liar (Suriname),33. Graves Abraham, PVV (Suriname) 34. Wijks Jerrel, Inter Moengotapoe (Suriname) 35.Pinas Vitorinio, Inter Moengotapoe (Suriname).