Pleidooi voor visumvrij reizen tussen Nederland en Suriname

Omdat Suriname (nog) niet voldoet aan de strenge eisen die de Europese Commissie stelt aan visumvrij reizen geldt nog altijd een visumplicht voor reizigers tussen Suriname en landen van de Europese Unie zoals Nederland. Maar dat gaat mogelijk veranderen.

Door René Hoeflaak

Want met extra financiële middelen kan Suriname sneller stappen maken in het voldoen aan de eisen. En die middelen komen mogelijk van de Nederlandse overheid. Want de Nederlandse partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie deden vandaag tijdens het begrotingsdebat een oproep aan het kabinet om Suriname financieel hierin te ondersteunen zodat het land sneller kan voldoen aan de eisen. Het initiatief voor het voorstel kwam van D66. Het gaat om een bedrag van ruim 2 miljoen euro in vier jaar.“Reizen tussen Suriname en Nederland moet en kan makkelijker”, aldus D66’er Sjoerd Sjoerdsma op NU.nl

Voorwaarden Suriname

Criteria voor de voorwaarden van Europese Commissie om voor visumvrij te reizen zijn onder meer  het functioneren van de rechtsstaat en het bestuur.

Click hier de reischecklist voor Suriname van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.One Comment

Leave a Reply