Bonaire wil tot de top van milieuvriendelijke bestemmingen behoren

Bonaire wil haar zichtbaarheid als toeristische bestemming vergroten, zo is te lezen op de website van Koninkrijk nu.

Door René Hoeflaak

Om dit te bereiken heeft het Tourism Corporation Bonaire (TCB) – zeg maar het VVV van Bonaire- een strategisch Tourism Recovery Plan ontwikkeld. Het plan is niet alleen gericht op de korte termijn zoals het herstel van de COVID-19 crisis maar ook de lange(re) termijn. Onderdeel van het plan is 1). richten om bestaande markten 2). nieuwe markten betreden en 3). de gemiddelde uitgaven van bezoekers en reizigers te verhogen. De TCB werkt in de uitvoering van dit plan samen met Amerikaanse marketingbureau Diamond Public Relations

Bonaire
Dos Pos Hiking Trail, Rincon, Bonaire (foto: René Hoeflaak)

Bonaire veilige en milieuvriendelijke bestemming

Volgens Elvis Tjin Asjoe, gedeputeerde voor toerisme in Bonaire stelt de overheid van het eiland fondsen ter beschikking om de economische gevolgen van de COVID-19 crisis aan te pakken en Bonaire te positioneren als een veilige toeristische bestemming, zo is te lezen in het artikel.Bonaire
Bonaire, Lac Cai (foto: René Hoeflaak)

Bonaire heeft een flinke ambitie waar het gaat om milieu en wil tot de top van milieuvriendelijke vakantiebestemmingen behoren. Natuurbehoud- en bescherming spelen dan ook een grote rol in het plan. Dat betekent onder meer dat toeristische initiatieven langs de milieulat worden gelegd, passend in de ambitie.Leave a Reply