Restauratie historische pand in binnenstand Paramaribo bereikt hoogste punt

Wat wij hebben moeten wij conserveren en renoveren”, aldus onderdirecteur Clifton Braam van het Directoraat Cultuur bij het bereiken van het hoogste punt bij de restauratie van een van de twee gebouwen van het Surinaamse ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Door René Hoeflaak

Beide gebouwen verkeren in een zeer slechte staat maar worden dankzij het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) opgeknapt. Woensdag bereikte de restauratie letterlijk en figuurlijk het hoogste punt. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden binnen een jaar afgerond, aldus onderdirecteur Clifton Braam van het Directoraat Cultuur in een artikel in de Suriname Herald.

Suriname
Binnenstad Paramaribo, Ministerie van Sociale Zaken in 2011  (foto: René Hoeflaak)

Binnenstad Paramaribo sinds 2002 op Werelderfgoedlijst

Binnen het PURP programma worden in de historische binnenstad van Paramaribo in totaal zeven panden , die voorkomen op de Unesco Werelderfgoedlijst, gerestaureerd waaronder het hoofdgebouw van het ministerie van Justitie en Politie. De binnenstad van Paramaribo staat sinds 2002 op de werelderfgoedlijst.

Volgens Braam wordt ook rekening gehouden met onderhoud “Het is heel belangrijk, want over vijf jaar moeten wij niet weer hier staan´´ Voor het onderhoud van de gerestaureerde panden zijn overeenkomsten getekend met de betrokken ministeries, aldus het artikel.

Paramaribo, Waterkant, maart 2006 (foto: René Hoeflaak)

Het PURP-programma omvat ook het herstel van de Waterkant en het parkeerbeleid in de binnenstad van Paramaribo. Lees hier andere artikelen op Groenroodwit over het PURP programma.