Invoer produkten

4 februari 2017: Wachtrij Johan Adolf Pengel Luchtaven (foto: René Hoeflaak)
4 februari 2017: Wachtrij Johan Adolf Pengel Luchtaven (foto: René Hoeflaak)

14 februari 2018: het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wil de reisbranche betrekken bij de bewustmaking van reizigers over de in- en uitvoer van schadelijke produkten, aldus een artikel in de Ware Tijd vorige week. Onderdirecteur Landbouw, Ashween Ramdin, wil reisbureaus hun klanten laten informeren over het risico van in- en uitvoer van sommige agrarische producten.

Door René Hoeflaak

In januari lanceerde het ministerie ‘Don’t pack a pest’ ofwel neem geen ziekten mee. ‘Vooral een agrarisch land als Suriname, moet ervoor waken dat ziekten en plagen het land binnenkomen. We beginnen daarom bij de officiële kanalen vanwaar deze zouden kunnen worden binnengebracht. Je hebt geen zicht op wat via illegale wegen binnenkomt“, aldus Ramdin tijdens de officiële start van het project op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

De onderminister zei dat reizigers die ons land binnenkomen van tevoren moeten aangeven welke producten zij meenemen. Zo kunnen zij een boete of vernietiging van hun bezit te voorkomen. De vroegtijdige ontdekking van ziekten kan de staat miljoenen US dollars besparen, zo is te lezen in De Ware Tijd.

Leave a Reply