Ulrich Stewart wil met zijn pannenkoekenbeslag Nederland en het Caraïbisch gebied veroveren

Ulrich Stewart liep al enige tijd rond met het idee om klaargebakken pannenkoeken te  verkopen. Op het moment dat hij de daad bij het woord wilde voegen brak de COVID-19 crisis uit en ging Suriname in een lockdown. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Want de ‘saaie’ lockdown periode bracht Ulrich aan het denken en op het idee om pannenkoeken beslag te verkopen in flessen. Onder de naam STUWSTUW. Groenroodwit sprak met Ulrich over zijn ambities “Over vijf jaar wil ik Suriname op de wereldkaart zetten door grote hoeveelheden pannenkoekenmix te exporteren naar Nederland en het Caraïbisch gebied

Door René Hoeflaak

STUWSTUW is een pril bedrijf. De officiële oprichting moet nog plaatsvinden. “Ik ben bezig met de diverse aanmeldingen zoals bij het KKF(Kamer van Koophandel en Fabrieken) en de BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg). Ik heb sowieso nog begeleiding nodig bij de opstart van STUWSTUW. Daarnaast ben ik nog op zoek naar een grotere ruimte. Ik doe alles nu in mijn eigen keuken. Het doel is wel om een eigen keuken te huren”

Ulrich Stewart

Management Trainee bij McDonalds. 

Ulrich werkt op dit moment bij McDonalds als Management trainee. ” Ik werk daar al nu ruim 5 jaar en heb in die tijd veel over klantvriendelijkheid, communicatie en voedselveiligheid geleerd. En ben daarin gecertificeerd. Met die kennis en ervaring bereid ik mijn pannenkoekenbeslag  op een heel veilige manier. Dus voedselvergiftiging kan nooit plaatsvinden. Ik gebruik geen eieren in mijn pannenkoeken. Maar de smaak is overheerlijk”De naam STUWSTUW is niet uit de lucht gevallen. De kreet hoorde Ulrich vaak van mede studenten op het NATIN, het Natuurtechnisch Instituut, waar hij audio-visuele productie studeerde. ‘”Ik  vond het een grappige en vrolijke uitdrukking.  Veel mensen dachten ook dat ik een grap maakte met het plan om pannenkoekenmix te verkopen in flessen. Ik kreeg veel vragen. ‘Hoe dan’  en ‘wie gaat het kopen?’ etc.”

STUWSTUW flessen

Export naar Nederland en Caraibisch gebied

De flessen produceert Ulrich zelf en hij heeft zo zijn eerste groep vaste klanten. Vooralsnog binnen zijn eigen vriendenkring. Maar zijn ambitie is groot. “Ik werk nu nog vanuit een eenmanszaak maar over vijf jaar wil ik Suriname en STUWSTUW op de wereldkaart zetten en grote hoeveelheden pannenkoekenmix  exporteren naar Nederland en het Caraïbisch gebied. Als werkgever en toekomstig grootste Surinaamse exporteur van pannenkoekenmix wil ik mensen voorzien van een goede baan en doorgroeimogelijkheden.”

Zonder eieren en eigen smaak

Over het recept en zijn geheim wil hij wel iets loslaten. “Ik heb marktonderzoek gedaan in verschillende winkels . Veel winkels verkopen producten van Koopmans waar je alleen nog melk of water aan moet toevoegen. Mijn beslag is echter zonder eieren en nog steeds super lekker. Het bakt als een normale pannenkoek. Verder heb ik veel geïnvesteerd in testen om heerlijke smaken te ontwikkelen En heb ik zelf veel testproeven gedaan. Uiteindelijk heb ik nu mijn eigen smaak ontwikkeld

Het beslag van STUWSTUW is ook geschikt voor het bakken van flensjes of poffertjes. STUWSTUW heeft meerdere smaken in de aanbieding zoals cinnamon, choco, vanille en strawberry. De flessen met beslag – inhoud 1.000 ml, goed voor 20 pannenkoeken- zijn vooralsnog niet te koop in de winkel ”maar dat gaat veranderen zodra ik een eigen keuken heb

Meer weten, interesse gekregen? STUWSTUW heeft een eigen Facebookpagina en is telefonisch te bereiken op het nummer + 597 7473148. E mail: Ulrich217@hotmail.com

.

 

 

Leave a Reply