Suriname in Berlijn

Anaula Nature Resort.
Anaula Nature Resort, februari 2011 (foto: René Hoeflaak)

Woensdag is de Internationale Vakantie Beurs (ITB) van Berlijn, Duitsland gestart. Suriname is vertegenwoordigd met zeven Touroperators. Voor vijf van de zeven organisaties is deelname aan de beurs onderdeel van een trainingsprogramma van het door Nederland gefinancierde Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden (CBI).

Door René Hoeflaak

Waar de vakantiebeurs in Utrecht vooral een beurs is voor particulieren, richt de Berlijnse beurs zich vooral op touroperators. Met 160 duizend bezoekers is de Beurs één van de grootste vakantiebeurzen ter wereld. Wolfgang Coym, de begeleidende Duitse consultant van het CBI, ziet grote mogelijkheden voor Suriname op deze beurs, aldus Starnieuws vandaag.Een combinatietour naar zowel het Caribisch gebied als de jungle naar Suriname is een reisoptie waarin de Duitsers zeker geïnteresseerd zullen zijn. De Duitse toeristenmarkt is vijf maal groter dan de Nederlandse.

Deelnemende Surinaamse touroperators en organisaties aan de beurs zijn: Discover Suriname Travel, Oetsi Travel, Orange Travel, Waterproof, Courtyard by Marriott, METS en SLM. De beurs duurt nog tot en met zondag 8 maart.