Straatverlichting

Suriname, Saramacca, 12 maart 2018 (foto: René Hoeflaak)
Suriname, Saramacca,12 maart 2018: weg met straatverlichting  (foto: René Hoeflaak)

24 mei 2019: dorpen in het zuiden van Suriname worden voorzien van straatverlichting, zo bericht Dagblad Suriname deze week . Deze week zijn de eerste werkzaamheden begonnen.

Door René Hoeflaak

De straatverlichting zal het gevoel van veiligheid en het woongenot onder de burgers vergroten, zo is de bedoeling. Het aanbrengen van straatverlichting  is onder meer het gevolg van eerdere gesprekken tussen bewoners en het Bureau Volkscontacten.


Ondernemers hebben inmiddels materialen ter beschikking gesteld.  Deze week begonnen de eerste stortingswerkzaamheden voor het plaatsen van 60 palen van het netwerk in het dorp Kwamalasamutu. Bin die gelegenheid worden ook onderhoudswerkzaamheden aan een brug in het dorp, zo is te lezen in het artikel.De energieaanvoer voor de aan te leggen straatverlichting,  draait volledig op zonne-energie.

Waterleiding

Eerder deze week werd bekend dat in het dorp ook twee nieuwe waterbronnen succesvol zijn aangeboord door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). De waterleidingmaatschappij zal de bronnen verbinden met het netwerk in het dorp om het waterprobleem structureel op te lossen.

Leave a Reply