Grote plannen Overbridge

6 januari 2018: Overbridge, het recreatieoord/bungalowpark aan de oever van de Suriname rivier wordt mogelijk dit jaar nog uitgebreid. In diverse Surinaamse media verscheen eerder vandaag het bericht dat op Overbridge, op een uurtje rijden en varen van Paramaribo, mogelijk dit jaar nog 150 bungalows worden gebouwd.

Overbridge, 14 februaru 2017 (foto: Rene Hoeflaak)
Overbridge, 14 februari 2017 (foto: Rene Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

In een interview in videospecial ‘Meer dan toerisme”, te zien op het videokanaal van Sam Jones Productions vertelt architect André Nobel van Architectenbureau Nobel , dat er naast de bouw van bungalows ook plannen zijn voor een zwembad en een golfslagbad. ‘Geschikt voor gezinnen uit Nederland en andere landen’ aldus Nobel, die 20 jaar als architect voor Center Parcs heeft gewerkt.

Engelse financiers

De kosten van het project worden voor 60 % gedragen door Engelse financiers. Wie dat zijn is niet duidelijk. Henri Tdlohreg, vertegenwoordiger van luchtvaartmaatschappij/reisorganisatie TUI is erg enthousiast en vertelt in de rapportage dat er ook plannen zijn voor de bouw van bungalows op recreatiepark Cola Kreek.

Massatoerisme

Henry Wong, de 80- jarige oprichter en directeur van Overbridge,  is enthousiast en realistisch. ‘Het zal nog heel lang duren voordat we hier van massatoerisme kunnen spreken’

NB:  Overbridge ligt op een uurtje varen en is een fijne tussenstop tijdens een boottour naar bijvoorbeeld Jodensavanne.

Leave a Reply