Interview: Ro3er Milla

Ro3er Milla
Ro3er Milla

De 18-jarige Roger Gordon bracht vorige maand onder zijn artiestennaam Ro3er Milla zijn eerste nummer uit. ‘In de buurt’ is inmiddels op YouTube 5 duizend keer beluisterd . Als het aan de jonge rapper ligt, dan blijft het niet daar niet bij. Over vijf jaar wil Roger de beste rapper van Nederland zijn. Groenroodwit zocht de rapper thuis op in Zoetermeer.

Door René Hoeflaak

Het idee om een nummer op te nemen ontstond vorig jaar. Roger: ‘we waren met een groep vrienden aan het freestylen en de eerste opnamen  klonken gewoon goed. Uiteindelijk stopten zij. Maar ik wilde verder’

Roger ontwikkelt zichzelf door veel naar nummers van andere artiesten te luisteren. ‘Ik luister veel naar acts als S.O.B. Ik bekijk hun documentaires en heb veel waardering van waar ze vandaan zijn gekomen. Zij zijn op dit moment wellicht de beste van de wereld maar ik wil uiteindelijk de beste van Nederland worden ’ aldus de zelfverzekerde Roger.  ‘Door altijd je best te blijven doen en niet te stoppen waar je mee bezig bent’ zo vult hij verder aan.

Werken voor een clip

Roger en Danny

Roger heeft nog veel songteksten en opnamemateriaal op de spreekwoordelijke plank liggen. ‘Alles komt binnenkort uit. Maar dat doen we geleidelijk. We moeten bovendien nog sparen voor een videoclip. Ik werk eigenlijk om mijn volgende clip te kunnen bekostigen ’

Mij valt op dat je vaak in de ‘wij’ vorm praat. Roger ‘dat klopt. Ik ben onderdeel van een team van 6 a 7 vrienden . Dicenzo, Rapha, Mervielle, Gino,Danny en Caleb. We doen het samen. Zo is Danny de producer,  Caleb componeert de muziek en ik schrijf de teksten. Als wij samenwerken komt er vanzelf wel  wat goeds uit’

Luister naar je ouders

Ik ben benieuwd hoe Roger zijn teksten schrijft en wat hem daarbij inspireert. Roger:  ‘Ik typ mijn teksten in op mijn te telefoon en die laat ik vervolgens  aan mijn team horen. De  teksten gaan vooral  over de dingen die ik heb gedaan in mijn leven. Eigenlijk zijn het opsommingen van die ‘slechte’ dingen’

Roger, schuilt er achter je teksten dan eigenlijk ook geen boodschap?. ‘Zeker, doe je best op school en luister naar je ouders’     

Roger  Milla

Optredens zijn nog niet aan de orde. Roger wil eerst bekendheid creëren. Door het plaatsen van clips op YouTube en die te promoten op Instagram en SnapChat . Uiteraard onder zijn artiestennaam Ro3er Milla, een verwijzing naar de bekende oud Kameroense voetballer Roger Milla. ‘Mijn  vrienden noemen me zo omdat ze vinden dat ik op hem lijk’

Het ontbreekt Roger niet aan zelfvertrouwen en ambitie. ‘Niets kan er nog misgaan’ luidt het antwoord op mijn vraag wat er eventueel nog mis kan gaan op zijn weg naar de status van beste rapper van Nederland. ‘Ik wil later herinnerd worden als iemand die het gemaakt heeft. Ik heb zelfs al een manager voor als het zover is’ .  NB:  ‘In de buurt’ is hier te luisteren via You Tube.

One Comment

Leave a Reply