Interview: Chris Slappendel

Icons of Nature2 augustus 2016: in 2013 sprak Groenroodwit met Chris Slappendel. Op dat moment verbleef hij in China, een van de 24 landen die hij bezocht met zijn Tiger Trail met als doel aandacht te vragen voor de uitstervende tijger. 

Door René Hoeflaak

Op 15 mei vertrok Chris wederom met een missie uit Rotterdam. Dit keer met een voettocht van 100 dagen langs 20 Nationale Parken en 110 natuurgebieden om aandacht te vragen en fondsen te werven voor  de door hem opgerichte organisatie Icons of Nature.  Een organisatie die opkomt voor de merkrechten van iconische dieren.

Cris Slappendel, enkele dagen voor zijn vertrek in mei 2016 (foto: René Hoeflaak)
Cris Slappendel, enkele dagen voor zijn vertrek in mei 2016 (foto: René Hoeflaak)

Icons of Nature

Het idee achter Icons Of Nature is om bedrijven die dieren in hun merk of marketinguitingen gebruiken een ‘faire’ vergoeding  te laten betalen die uiteindelijk die uiteindelijk zal worden gebruikt om de natuur en dieren te beschermen. Een ambitie die de lezers van Groenroodwit en de liefhebbers van de Surinaamse natuur zal aanspreken.

25 kilometer

Chris: ‘ik wandel dagelijks zo’n 25 kilometer en praat onderweg met en op scholen, bedrijven,  businessclubs en met mensen in gesprek gaan over de natuurwildlife’ aldus Chris bij zijn vertrek in mei.

T-SHIRTS VOOR WILDLIFE

Maar er is meer dan de voettocht.  Ook of vooral met de verkoopopbrengst  van ‘schone‘  T shirts wil Icons Of Nature wil Chris (1967) zijn missie onder de aandacht brengen. ‘Schoon’ betekent volgens Icons of Nature dat de shirts worden geproduceerd met het oog op de belangen van arbeiders, boeren en het milieu.

Onze shirts worden van het zuiverste katoen gemaakt’ . Ík heb ter voorbereiding van de start van Icons of Nature fabrieken in India en Bangladesh bezocht. De T shirts worden daar in zorgvuldig geselecteerde fabrieken geproduceerd’. Met de opbrengst van de T shirts wil Chris initiatieven starten om wildlife conservatie te ondersteunen: alle winst gaat daarom naar projecten die investeren in wild life. ‘

TEDX

De Icons of Nature T-shirts zijn vanaf  € 10,-  te koop, te bestellen onder meer via de website van Icons of Mature. Op 10 juni sprak Chris Slappendel op TEDXAlmere.

Chris adelaar

Leave a Reply