Paramaribo-Curaçao.

Januari 2010: zonsondergang in Pietemaai op Curaçao (foto: Rene Hoeflaak)
Januari 2010: zonsondergang in Pietermaai op Curaçao (foto: Rene Hoeflaak)

Over drie weken start de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly AllWays met een lijndienst tussen Paramaribo en Curaçao, zo is te lezen in diverse persberichten dit weekend.

Vanaf 25 juni vliegt de maatschappij iedere woensdag-  en zondagochtend om 10.00 uur met een Fokker F70 vanaf de Johan Pengel Luchthaven  naar Curaçao. De retourvluchten vanaf Curaçao vertrekken om 16.40 uur. Volgens de site Luchtvaartnieuws is  de retourticket prijs vanaf € 468, afhankelijk vanaf het moment van boeking.

Door René Hoeflaak

Fly Allways fokker F70 toestel (foto: http://flyallways.com/)
Fly Allways fokker F70 toestel (foto: http://flyallways.com/)

De Stichting Toerisme Suriname en de Curaçao Tourist Board is een samenwerking aangegaan voor het promoten van beide bestemmingen, waarbij Fly AllWays mee investeert door de kosten voor tickets op zich te nemen voor onder andere vertegenwoordigers van media en reisbureaus, aldus Starnieuws.

Gat dichten

Op de route Paramaribo-Curacao gaat Fly AllWays concurreren met Surinam Airways. Tot enkele maanden geleden vloog het op Curaçao gevestigde InselAir op de route Curaçao-Paramaribo maar die maatschappij moest die lijndienst staken in verband met financiële problemen. Fly Allways hoopt dit ‘gat’ nu te dichten.

Fly Allways is opgericht op 10 januari 2016. Nog geen jaar later later  berichtten lokale media al over financiële problemen en mogelijke stopzetting van vluchten. Die berichten werden door topman Amichand ontkend.

Leave a Reply