Start MBO toerisme opleiding

Korjaalboten wachten in Atjoni op toeristen (foto: René Hoeflaak)
Korjaalboten wachten in Atjoni op toeristen (foto: René Hoeflaak)

5 augustus 2015: In Suriname start het komend schooljaar een driejarige MBO dagopleiding voor toerisme zo is vandaag te lezen in De Ware Tijd. De opleiding wordt uitgevoerd door  het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC).

Door René Hoeflaak

De SHTTC met deze opleiding de toerisme en hospitality sector volledig te voorzien van gekwalificeerde medewerkers’ aldus het persbericht inde Ware Tijd. “Na het succes met de koksopleiding niveau 2 hoopt de SHTTC met deze opleiding de toerisme en hospitality sector volledig te voorzien van gekwalificeerde medewerkers”, aldus  het persbericht.

Samenwerking met ROC Amsterdam

De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met het ROC van Amsterdam. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. Studenten die zich inschrijven, worden aankomende supervisors voor de toerisme en hospitality sector. Volgens het instituut is de opleiding praktijk gericht en competentie gestuurd. Het lesmateriaal is onder het twinningsproject van het UTSN ontwikkeld. UTSN  staat voor Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland en is een samenwerkingsverband tussen adviesbureau Berenschot en NIKOS (NGO Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname).

Vier afstudeerrichtingen

De lesruimten van de opleiding zijn uitgerust met airconditioning, een professionele keuken en computerlokalen. Daarnaast zijn er veel praktijkopdrachten binnen en buiten de school. De opleiding heeft vier afstudeerrichtingen. Front Office Supervisor, Food & Beverage supervior, Tour operator supervisor en Leisure & Resort supervisor. Leerlingen met de vooropleidingen Mulo/Lbo kunnen de opleiding volgen, aldus het bericht in de Ware Tijd vandaag.

One Comment

Leave a Reply