Loting Suriname WK 2018 bekend

 

Suriname, februari 2014: voetbal kijken in Groningen (foto: René Hoeflaak)
Suriname, februari 2014: voetbal kijken in Groningen (foto: René Hoeflaak)

Loting CONCACAFOver twee jaar is Rusland gastheer van het WK voetbal. Alle 209 nationale bonden hebben zich ingeschreven voor dekwalificatie van het wereldkampioenschap in 2018. Een record. Niet eerder schreven alle landen zich in. De eerste kwalificatiewedstrijden voor het WK beginnen al over twee maanden.

Door René Hoeflaak

Want dan starten de landen uit Azië, Midden-Amerika en de Cariben met hun kwalificatiewedstrijden. Vrijdag was de CONCACAF- loting  voor de eerste twee kwalificatierondes. Het begin van een lange weg.

In de eerste ronde komen de veertien laagst geplaatste landen van de CONCACAF tegen elkaar uit. Suriname komt pas in actie in de tweede ronde. Tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Nicaragua- Anguilla.

De wedstrijden van de tweede ronde en dus die van Suriname staan in juni 2015 op het programma.