Marktoriëntatiereis

Van 18 tot en met 21 november 2014 bezoekt een delegatie van Nederlandse ondernemers, managers en de Stichting Finance Suriname onder leiding van Dennis Lapar Suriname. Het bezoek is gericht op netwerken tussen ondernemers en managers uit beide landen, aldus stichting Finance Suriname.. Ook Groenroodwit zal deelnemen aan de marktorientatiereis.

Door René Hoeflaak

“Diverse besprekingen met prominente personen uit het Surinaamse bedrijfsleven zijn in het programma opgenomen. Verder zullen een aantal bedrijven, een Surinaamse Ministerie en de Nederlandse Ambassade worden bezocht. Ook zullen een aantal bedrijven en organisaties presentaties voor deze groep verzorgen”, vermeldt directeur Dennis Lapar in een persbericht en in diverse Surinaamse media.

Suriname, maart 2006 (foto: René Hoeflaak)
Suriname, maart 2006 (foto: René Hoeflaak)

Volgens Lapar is het belangrijk dat de zakenlieden op een leuke manier kennis maken met elkaar. Hiervoor is een netwerkborrel gepland voor ruim 50 personen. De toenemende belangstelling van met name Surinaamse Nederlanders voor Suriname zal dan ook aan de orde komen.

De stichting organiseert regelmatig congressen en netwerkbijeenkomsten om wonen, werken en ondernemen in Suriname te stimuleren. De eerste bijeenkomst was acht jaar geleden en alleen dit jaar al organiseerde FinanceSuriname zes congressen met uiteenlopende onderwerpen als remigratie, het aanvragen van het PSA-document en het starten van een bedrijf, zijn aan de orde gekomen. In de komende periode wordt de aandacht gericht op het ontwikkelen van de branches toerisme, gezondheidszorg, landbouw en dienstverlening.

Huizenmarkt

Lapar is van mening dat investeerders zich meer op de huizenmarkt moeten richten. “De woonresorts, zoals Palm Village, zullen in Suriname toenemen. Er zullen ook woonresorts komen met de mogelijkheid om te huren voor Nederlanders.”  FinanceSuriname heeft een uitgebreid en belangrijk netwerk in Suriname. Om een goed beeld van Suriname te krijgen zullen er tijdens de mark oriëntatiereis gesprekken plaatsvinden met deskundigen, die in Suriname wonen en werken. Naast het bezoeken van bedrijven en organisaties, wordt er zoals aangegeven een speciale bijeenkomst georganiseerd.  Deze bijeenkomst is geprogrammeerd voor 19 november 2014 van 10.00 uur tot 16.30 uur. Er zal een goed programma worden samengesteld. De (financiële) deskundigen zullen presentaties verzorgen en in gesprek treden met de deelnemers. Er zal genoeg ruimte zijn voor de deelnemers om vragen te stellen. Op 19 november zal er voorts van 18.30 uur tot 20.00 uur een netwerkreceptie zijn die wordt gesponsord door Hakrinbank en FinanceSuriname.  De marktoriëntatiereis van FinanceSuriname is intensief. De deelnemers krijgen in korte tijd veel goede informatie van de Surinaamse deskundigen, aldus FinanceSuriname. Groenroodwit zal de komende periode terugblikken en verslag doen van de marktorientatiereis. Onder meer op haar facebookpagina.Leave a Reply