Neotropical Butterfly Park

Lelydorp: Neotropical Butterfly Park, 21 maart 2018 (foto: René Hoeflaak)
Lelydorp: Neotropical Butterfly Park, 21 maart 2018 (foto: René Hoeflaak)

11 april 2018: vorige maand bezocht ik het Neotropical Butterfly Park. Het in 2010 geopende park ligt op een goed half uurtje rijden van Paramaribo of Domburg, iets ten noordwesten van Lelydorp in het district Wanica. Een leuke, leerzame en aan te raden attractie voor een (mid)dagje uit.

Door René Hoeflaak

Vlinder in de vlindertuin van Neotropical Butterfly Park (foto: René Hoeflaak)
Vlinder in de vlindertuin van Neotropical Butterfly Park (foto: René Hoeflaak)

En niet alleen voor vlinderliefhebbers. Neem om te beginnen alleen de vlindertuin zelf al. Een prachtige groene, omgaasde wandeltuin met meer dan twintig unieke, kleurrijke en zeldzame vlindersoorten. Een planten- en bomenrijke tuin die je doet verplaatsen naar het Surinaamse binnenland.

Maar ook de rondleiding rondom de vlindertuin is het half uurtje rijden meer dan waard. Een rondleiding die je meeneemt door het bos, langs de roodpootschildpadden en de kooien met slangen. Maar je ook het verhaal vertelt van de vlinder. Als exportproduct. En over de levensfasen. Van pop, naar rups tot vlinder.

Wim Eriks

Daarnaast is er een insectenmuseum en kan je in de exporuimte van het park een panoramaschilderij met een impressie van de Surinaamse natuur bekijken, geschilderd door Wim Eriks, de vader van de oprichter van het park, Ewout Eriks. Hij transformeerde het park eind jaren negentig van vlinderkwekerij naar vlinderpark.

21 maart 2018: pad vlindertuin van Neotropical Butterfly Park (foto: René Hoeflaak)
21 maart 2018: pad vlindertuin van Neotropical Butterfly Park (foto: René Hoeflaak)

Van wandelen en leren krijg je dorst en trek. Een saoto soep en een djogo in het Kaperka café, tussen de vlindertuin en de entreehal, is dan ook een logische en aan te raden afsluiting van een bezoek aan het Butterfly Park.
NB: de entreeprijs bedraagt € 10,00. Op maandag is het park gesloten

Leave a Reply