Commewijne: Hotel de Plantage

17/2/2013: Op veertig minuten rijden van Paramaribo, in het district Commewijne, ligt Hotel Restaurant de Plantage. Op de folder van De Plantage staat dat natuur en rust de sleutelwoorden zijn. Wie niet onthaast en onstpant in/op/bij de Plantage, onthaast en ontspant nergens. Twee dagen en nachten verblijven we in 2011 op de Plantage en zijn we te gast bij Peter en Pieter, de eigenaren. Peter gaat over “inside” en Pieter over “outside”, aldus Peter. Pieter neemt ons mee in de tuin en het bos rondom de (acht) huisjes, een voormalige cacao-plantage. We plukken en proeven fruit, vruchten, bonen en noten, wandelen langs een kreek met kaaimannen en beklimmen de vijftien meter hoge uitkijkpost.

Door René Hoeflaak

Als we mugvrij bovenop de toren staan vertelt Pieter ons over het ontstaan van het resort, dat na ruim drie jaar bouwen in 2006 werd geopend. Nederland is voor beide heren in diverse opzichten “ver” weg. Dit is hun thuis.

Eén van de lodges in Hotel de Plantage in Commewijne (foto: René Hoeflaak)
Eén van de lodges in Hotel de Plantage in Commewijne (foto: René Hoeflaak)

PARBO en hangmat

Ik ben nog net niet jaloers, maar het scheelt niet veel :-) . Ga maar na; ‘s Ochtends ontwaak ik onder het geluid van kwakende kikkers en fluitende vogels, word ik echt wakker in de jacuzzi bij het zwembad, hang ik na het ontbijt in de  de hangmat voor onze hut, neem ik de rest van de dag zo nu en dan een duik in het zwembad en sluiten we dag, onder het genot van een Parbo, af met een prima smakende Indonesische Rijsttafel. Lang leve de vleermuizen, krekels, kikkers, gekko’s en de vooral de rust. Bij leven en welzijn, tot de volgende keer.Leave a Reply