Winair zet nu eigen grotere vliegtuigen in tussen Sint-Maarten en ABC eilanden

De luchtvaartmaatschappij Winair beschikt nu zelf over een groter vliegtuig voor haar lijndiensen tussen Sint-Maarten en de ABC eilanden. Vrijdag landde de eerste van de twee nieuwe ATR vliegtuigen van Winair op het vliegveld van Sint-Maarten. Het toestel kan per vlucht 48 passagiers vervoeren.

ATR42-500/600
Nieuwe toestel ATR42-500/600 van Winair (foto: Facebookpagina Winair)

Door René Hoeflaak

Tot nu bestond de vloot van WINAIR (Windward Islands Airways International) uit 3 Canadese Halivand Twin Otter toestellen met een capaciteit van maximaal 19 passagiers. Daar is nu dus een ATR42-500/600 toestel aan toegevoegd. Binnen enkele weken volgt een tweede toestel van de Frans-Italiaans vliegtuigbouwer.

Tot nu toe huurde Winair haar vliegtuigen voor trajecten tussen de ABC-eilanden en de Dominicaanse Republiek te vliegen bij Air Antilles, zo is te lezen op onder meer de site van Luchtvaartnieuws.nl. Klik hier voor meer artikelen over Winair.

Vliegen met Winair van en naar Sint-Eustatius
Halivand Twin Otter van  Winair  op Sint-Eustatius (foto: René Hoeflaak)