Cadushy Distillery uit Bonaire in top Caraïbische rum producenten

The Cadushy Distillery uit Bonaire is door een internationaal panel uitgeroepen tot de op een na beste Caraïbische rum producent.

The Cadushy Factory
Bonaire, Rincon, november 2021: The Cadushy Factory (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

The Cadushy Distillery is een relatief jonge producent van rum. Eigenaar Eric Gietman startte de distilleerderij nog geen veertien jaar geleden in Rincon op Bonaire. Hij is dan ook trots dat The Cadushy Distillery nu al door de befaamde Amerikaanse ranking site 10Best.com  is genomineerd als een van de beste Caraïbische rum producenten, zo laat hij weten op zijn facebookpagina.

Sterk deelnemersveld. Winnaar uit Maagdeneilanden

Volgens Eric Gietman was er dit jaar sprake van een zeer sterk deelnemersveld met ervaren en oude gevestigde producenten. The Cadushy Distillery eindigde als tweede in de  TOP 20 achter een 263 jaar oude rum producent uit St. Croix op de Maagdeneilanden.

Eric Gietman
Eric Gietman, november 2021 (foto: René Hoeflaak)

Wereldmerk. Bonaire op de kaart 

De toppositie pas in de ambitie van The Cadushy Distillery. Ik hou van uitdagingen. We willen van Rom Rincón dan ook een wereldmerk maken, de wereld veroveren en daarmee Rincón op de wereldkaart zetten ’’ aldus Eric Gietman in een eerder interview met Groenroodwit. Hoe dan ook Eric, gefeliciteerd. Hulde.