Start veerdienst tussen Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius uitgesteld

De start van de veerdienst tussen de eilanden Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba is uitgesteld. De streefdatum van 1 november bleek te vroeg.

Door Rene Hoeflaak

Het uitstel werd -vreemd genoeg- enkele dagen na de beoogde startdatum bekend gemaakt door Makane Ferry Service, onderdeel van Blues & Blues Ltd, de maatschappij aan wie onlangs het contract voor de veerdienst tussen de eilanden Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten werd gegund. Met de gunning was een bedrag van 2 miljoen euro gemoeid.

Saba
Saba (foto: René Hoeflaak)

De daadwerkelijke start laat wellicht niet lang op zich wachten. De maatschappij is ‘hard bezig is met de laatste voorbereidingen’ aldus de maatschappij in een persbericht. Een van de oorzaken van het uitstel is dat nog een enkele kritische mijlpalen moeten worden gehaald, zo is te lezen op in diverse media.

Start mogelijk medio november?

Het uitstel werd vreemd genoeg enkele dagen na de streefdatum van 1 november aangekondigd. En dat deed meteen de wenkbrauwen fronsen. Bijvoorbeeld over het feit of de maatschappij wel klaar is om een veerdienst te kunnen onderhouden.

Op een bericht van Makana Ferry op 13 oktober is overigens te lezen, dat de veerdienst midden november van start gaat. Ook staan de tarieven reeds gepubliceerd. De dienstregeling is nog niet bekend.

Interesse in een reis naar Bonaire of Sint-Eustatius? En de diverse mogelijkheden? Stuur een mail naar rene@groenroodwit.nl of neem contact op met ABC Travel . We vertellen je er graag meer over