Fernandes start met distributie van buitenlandse biermerken in Suriname

Het Surinaamse frisdrank bedrijf Fernandes distribueert vanaf gisteren ook de biermerken Presidente en Beck’s in Suriname. Daarmee wijzigt het bedrijf haar strategie. Meer biermerken volgen mogelijk.

Door Rene Hoeflaak

De uitbreiding van haar assortiment met alcoholische dranken maakte Fernandes gisteren bekend in een persbericht, zo is te lezen in diverse Surinaamse media.

Beck's
foto: www.becks.de

Fernandes blikje in Suriname. Bier in Suriname

Fernandes staat in Suriname al 82 jaar bekend als leverancier van softdrinks en andere non-alcoholische dranken. Wie kent de Fernandes blikjes niet? Vanaf gisteren distribueert het bedrijf dus ook bier, te beginnen ment het  sinds 1935 in St. Vincent en Dominicaanse Republiek gebrouwen Presidente en Beck’s uit Duitsland, dat sinds 1873 wordt gebrouwen in Bremen. De uitbreiding van haar assortiment met alcoholische dranken past in de lange termijn visie van Fernandes om meer nieuwe (bier)merken te introduceren.

Presidente
bron foto: https://www.antilliaanse-toko.nl/

Beck’s bier is verkrijgbaar in 120 landen en is daarmee het meest internationale bier uit Duitsland.

Volgens de Waterkant gaat een flesje Presidente van 330 ml. 24  SRD kosten. Becks’s een SRD duurder, namelijk 25 SRD en ook verkrijgbaar zijn in grote verpakkingen met 24 flessen.