Medisch transport per helikopter in Suriname mogelijk

Vanaf vrijdag jl. is medische evacuatie per helikopter mogelijk in Suriname. Medisch transportvoorziening over water volgt in december.

 

Door Rene Hoeflaak

Het gaat hier om  een airbus BK 117 helikopter, aldus Roel Brug, directeur van het medisch logistieke bedrijf  Bridge Medical Group  op Culturu.com en andere media. Vrijdag vond de officiële lancering plaats van deze vorm van medische dienstverlening.

Binnenland Suriname

De helikopter ambulance is vooral een uitkomst voor medisch transport vanuit het binnenland en plekken waar geen of slechte medische hulp aanwezig is. De Bridge Medical Group, gevestigd aan de Bonistraat, wil haar medische  diensten aan de Surinaamse samenleving uitbreide. In december zal Bridge Medical Group ook over water haar medische diensten verlenen.

De helikopter noodlijn is te bereiken onder nummer +597 363 045 Ext. 5

Of de dienstverlening voor iedereen beschikbaar is of dat hiervoor een speciale verzekering moet worden afgesloten is niet duidelijk.