ABC Travel, specialist in reizen naar Caribisch gebied en Suriname: ”iedere bestemming uniek karakter”

ABC Travel biedt al ruim 25 jaar reizen aan naar het Caraïbisch gebied en Suriname. Zoals duikreizen, pakketreizen, reizen op maat en combinatiereizen. Of de jaarlijkse Groenroodwit rondreis door Suriname. Omdat reizen naar de Nederlandse Antillen weer mogelijk is, sprak Groenroodwit met Mia Groote Veldman, eigenaar van ABC Travel.

 

Mia Groote Veldman
Mia Groote Veldman, eigenaar ABC Travel (foto: www.abctravel.nl)

Door René Hoeflaak

ABC Travel is in 1995 opgericht door Rudy Kloppenborg. De kiem werd gelegd op Bonaire. Mia: ‘’familie van Rudy runde een hotel op Bonaire en Rudy was de contactpersoon voor de boekingen vanuit Nederland en bood pakketreizen aan. Daar kwamen meer accommodaties en bestemmingen bij en zo is ABC begonnen’’

ABC Travel verhuisde in 2011 van Oldenzaal naar Enschede en is gevestigd in een sfeervol kantoor in theater ‘de Kleine Willem ‘, in het kloppend hart van de stad. Mia werkt vanaf 2003 voor ABC Travel, aanvankelijk via een uitzendbureau maar al vrij snel in ‘vaste’ dienst. In 2017 nam ze het roer over van Kloppenborg en is ze eigenaar. ABC Travel telt vijf medewerkers.

Bonaire
Bonaire, december 2017 (foto: René Hoeflaak)
Bonaire
Dos Pos Hiking Trail, Rincon, Bonaire (foto: René Hoeflaak)

Specialist in reizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Maarten, Sint-Eustatius, Suriname, Belize, Jamaica en Cuba.

Begonnen met Bonaire, is ABC gespecialiseerd in reizen naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Maarten, Saint-Martin, Sint-Eustatius, Suriname, Jamaica, Cuba en Belize. Kennis, kwaliteit, maatwerk en expertise, daar draait het om bij ABC. Een reis boeken naar een andere Caraïbische bestemming dan de genoemde landen is mogelijk maar Mia heeft daarbij wel haar aarzelingen en is voorzichtig. ”we zijn immers specialist in juist die genoemde bestemmingen. Daar zit onze kwaliteit. In andere bestemmingen zijn we niet gespecialiseerd. En we willen onze kwaliteit waarborgen en niet in gevaar brengen”´ aldus Mia.

Tijdens de coronacrisis stond de reissector zo goed als stil. Vanaf half mei kleuren de Nederlands Caraïbische eilanden weer geel. Reizen op en naar de eilanden is weer mogelijk. Mia: ‘’het merendeel van onze bestemmingen kleurt weer geel. We zien een inhaalslag in onze boekingen en krijgen meer aanvragen dan in andere jaren. Vooral kleinschalige accommodaties zijn erg in trek’’

Sint-Eustatius
Sint-Eustatius (foto: René Hoeflaak )
Sint-Martin
Saint-Martin, december 2019 (foto: René Hoeflaak)

Combinatiereizen Suriname en Antillen

ABC Travel is dus al 25 jaar actief in de reiswereld en de specialist in Caraïbische bestemmingen. Alhoewel de meeste reizen nu online worden aangevraagd in vergelijking met de jaren negentig, is  een persoonlijk gesprek uiteraard nog altijd mogelijk. Zeker waar het gaat om maatreizen. Verder ziet Mia een verschuiving in het type reizen en klantwensen. ‘’het aantal combinatiereizen is bijvoorbeeld toegenomen waarbij reizigers tijdens een vakantie meerdere bestemmingen kunnen aandoen. Denk daarbij aan reizen naar de Antillen in combinatie met Suriname of een reis naar meerdere eilanden. Vroeger ging het vooral om de prijs. Nu mag het wel wat meer kosten en kiezen mensen meer voor expertise en kennis. Daarmee maken we het verschil. Wij weten bijvoorbeeld waar de supermarkt is en  geven graag tips over leuke restaurants. De bestemmingen en accommodaties bezoeken we regelmatig en kunnen met deze kennis een reis volledig afstemmen op de wensen van de klant’’

Saba, The Bottom
Saba, The Bottom, 3 december 2019 (foto: René Hoeflaak)

 

St. Barth
Gustavia, St. Barth, een van de bestemmingen die bij ABC is te boeken, bijvoorbeeld als onderdeel van een eilandentour naar de S-eilanden (foto: René Hoeflaak )

Iedere bestemming is uniek

Over de toekomst is Mia optimistisch. Het Caraïbisch gebied en Suriname, waar het toerisme hopelijk snel ook weer op gang zal komen, zijn immers prachtige en aantrekkelijke bestemmingen. Mia ‘’Het weer is het hele jaar goed, het gebied is afwisselend, de natuur prachtig, vooral in Suriname en Belize. Iedere bestemming heeft zijn eigen karakter en de taal is vaak geen barrière. We vertellen er graag alles over. We zijn er klaar voor”

Zie hier de bestemmingen  en accommodaties van ABC Travel

Danpaati, Suriname, maart 2016 (foto: René Hoeflaak)

 

ABC
Kantoor ABC Travel (foto: René Hoeflaak)