Steun uit Indonesië

Augustus 2014: Robert Ameerali, en de ambassadeur van Indonesië, Nur Syahrir Rahardjo, brachten een toast uit op ‘69 jaar onafhankelijkheid in Indonesië (bron foto: Dagblad Suriname)
Augustus 2014: Robert Ameerali, en de ambassadeur van Indonesië, Nur Syahrir Rahardjo, brachten een toast uit op ‘69 jaar onafhankelijkheid in Indonesië (bron foto: Dagblad Suriname)

Dagblad Suriname berichtte donderdag dat de Indonesische regering dit jaar aan 2 Surinaamse studenten een studiebeurs ter beschikking stelt. Het land biedt de studenten de gelegenheid om op de universiteit in Indonesië een studie Indonesische taal of kunst en cultuur te volgen. Dit volgens het  Darmasiswa-programma. Dat  is een non-degree beurs met een keuze voor een studie van 6 maanden of 1 jaar en wordt verleend aan burgers van bevriende landen over de hele wereld zoals Suriname.

Door René Hoeflaak

Daarnaast stelt het Indonesische ministerie van Buitenlandse Zaken beurzen ter beschikking voor kunst- en cultuurstudies van 3 tot 4 maanden op verschillende dans- en kunststudio’s in 6 steden, namelijk Bandung, Yogyakarta, Surakarta, Surabaya, Bali en Makassar. Vanaf 2003 volgden 588 studenten uit 58 landen deze studie.

Indonesische Ambassade

Tot slot verstrekt Indonesië nog beurzen door middel van zogenaamde Developing Countries Partnership Program on Scholarship  op verschillende studies zoals menswetenschappen, sociale wetenschappen, techniek en multidisciplinaire studies. Elk jaar biedt de Indonesische regering deze 3 soorten van studiebeurzen aan de Surinaamse studenten. Voor meer informatie over de studiebeurzen kan contact worden opgenomen met de Indonesische Ambassade in Paramaribo. Adres: Van Brussellaan 3, Postbus 157 Paramaribo Telefoon 597 431-230, 413-171, 439-577 E-mail   indonemb@sr.net

Leave a Reply