Valuta overeenkomst Suriname-China

SRDDe Ware Tijd bericht deze week over de ondertekening door de centrale banken van Suriname en China van een bilaterale valuta overeenkomst. De overeenkomst tussen de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de People’s Bank of China (PBC) houdt in dat Surinaamse dollars (SRD) en de Chinese Yuan/Renminbi (CNY/RMB) over en weer aan elkaars banken beschikbaar worden gesteld. Dit om onrendabele valutatransacties te voorkomen.

Door René Hoeflaak

De overeenkomst biedt Suriname een totaalbedrag van 1 miljard CNY en China een totaalbedrag van ruim SRD 520 miljoen. Met de overeenkomst wordt verder inhoud gegeven aan de bilaterale handel en investeringen van beide landen en het beleid van de centrale banken om regionale financiële stabiliteit te handhaven. De overeenkomst geldt voor drie jaar en is het gevolg van de toenemende handel en investeringen tussen beide landen. Suriname en China zetten de beschikbare middelen in voor stabilisatie van de koopkracht, aldus het persbericht.

Voor China is een dergelijke overeenkomst niet nieuw. Eerder sloot het met landen als Brazilië, Argentinië, Rusland en het Verenigd Koninkrijk een valutaswap.


style=”display:inline-block;width:728px;height:90px”
data-ad-client=”ca-pub-6383699050224983″
data-ad-slot=”3394394040″>