Japan schenkt ambulance

Ondertekening van het schenkingsdocument. Links de heer Rapprecht. Rechts de heer Sato (bron: www.starnieuws.com)
Ondertekening van het schenkingsdocument. Links de heer Rapprecht. Rechts de heer Sato (bron: www.starnieuws.com)
Diakonessenhuis bij de oplevering in 1962 (bron foto:  http://www.diakonessenhuis.org)
Diaconessenhuis bij de oplevering in 1962 (bron foto: www.diakonessenhuis.org)

Starnieuws bericht vandaag over de schenking van ruim 45 duizend US Dollar aan het Diaconessenhuis voor de aankoop van een ambulance.

Vijdag werd het officiele schenkingsdocument ondertekend door Melvyn Rapprecht, de in november 2014 aangetreden algemeen directeur van het ziekenhuis  en Masatoshi Sato, Minister-Counsellor van de Japanse ambassade in Trinidad & Tobago.

Door René Hoeflaak

Door de schenking van Japan beschikt het Diaconessenziekenhuis weer over een ambulance. Nadat de vorige en enige  ambulance vorig jaar kapot ging diende het ziekenhuis een verzoek in bij de Japanse ambassade in Trinidad & Tobago. Japan bekostigt de ambulance uit een speciaal opgericht fonds voor doelen die grote groepen mensen helpt, The Grant Assistance for Grassroots Human Security (GGP), zo is te lezen in Starnieuws.

Ook NCRV!

In 1955 nam dr. M.A. van Melle, directeur van het Diaconessenhuis te Utrecht het initiatief  tot Protestantse ziekenzorg in Paramaribo. Eerdere pogingen hiertoe in 1948 en 1951 waren mislukt. De officiële opening vond plaats op 30 november 1962. De financiering van het ziekenhuis aan de Zinniastraat is mede gerealiseerd door de opbrengst van 1,9 miljoen gulden (€ 860.000) van  een radio-actie van de NCRV in 1960.  Het Diaconessenhuis aan de  Zinniastraat telt 204 bedden. Al ruim dertig jaar begeleidt het ziekenhuis stagiaires van medische faculteiten in Nederland. Paramaribo telt vier ziekenhuizen.